Zion Clark MMA-vechter zonder benen wil wereldkampioen te worden Nieuws
Nieuws

Zion Clark MMA-vechter zonder benen wil wereldkampioen te worden

Zion Clark MMA-vechter zonder benen wil wereldkampioen te worden

Zion Clark MMA-vechter geboren zonder benen, heeft zijn doelen onthuld om een toekomstige vechtkampioen te worden. De 25-jarige is een inspiratie voor iedereen in de vechtgemeenschap, aangezien hij zijn handicap heeft overwonnen om een professionele vechter te worden.

Toen hij opgroeide, ging Zion Clark naar de Massillon Washington High School, waar hij ondanks een moeilijke start in de sport verliefd werd op worstelen. Pas in zijn junior en senior seizoenen begon hij de zaken om te draaien en studeerde af met een record van 33-15 in worstelen. Clark ging later naar de Kent State University. Clark werd zonder benen geboren vanwege een zeldzame aandoening die bekend staat als caudaal regressiesyndroom.

Zion Clark MMA-vechter geboren zonder benen wil kampioen worden

Na zijn afstuderen besloot Clark dat hij een carrière in MMA wilde nastreven en maakte die droom waar toen hij afgelopen december deelnam aan zijn eerste professionele wedstrijd. De 25-jarige stond tegenover de weerbare Eugene Murray en ging viraal op sociale media nadat hij het gevecht met eenparigheid van stemmen had gewonnen.

Nu, in een recent interview met The Schmo, verklaarde Clark zijn wens om een titel te winnen. De Amerikaan onthulde ook de grote organisaties waarop hij zich richt, waaronder Bellator en ONE Championship: "Sh*t man, ik wil wereldkampioen worden, dus dat is waar ik nu naar op zoek ben... Ik kijk naar Bellator of mogelijk ONE-Championship.

Er zijn ook een paar andere die ik niet alleen kan noemen nog." Nadat hij zijn MMA-debuut had gemaakt en het gevecht had gewonnen, ging Clark viraal op sociale media.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws