ZIEN! Ex-militair met 1 arm sloopt MMA-vechter! 'Nooit opgeven' Nieuws
Nieuws

ZIEN! Ex-militair met 1 arm sloopt MMA-vechter! 'Nooit opgeven'

ZIEN! Ex-militair met 1 arm sloopt MMA-vechter! 'Nooit opgeven'

Joshua Rector verloor zijn arm in Irak. De Amerikaanse ex-militair liet zich niet uit het veld slaan en wendde zich tot MMA-vechten. Bekijk de eerste knock-out van deze gepensioneerde soldaat.

De Amerikaanse amateur MMA-vechter is actief betrokken bij de sport, ondanks het feit dat een deel van zijn linker onderarm is geamputeerd. Rector verloor zijn arm in Irak tijdens het rijden in een Humvee. Het voertuig kantelde en hij verwondde zijn arm ernstig, die al snel werd geamputeerd. Rector trok zich na dat incident terug uit het leger.

Rector zette echter niet bij de pakken neer maar wendde zich tot sport, een van de moeilijkste ter wereld. Rector had ervaring in jiu-jitsu training en wijdde zich na het verlaten van het leger volledig aan MMA. Negen amateurwedstrijden liggen momenteel achter hem en zijn record is 5-4.

Geeft niet op

Medio vorige maand boekte Joshua Rector de eerste knock-out overwinning van zijn amateur carrière. Zes en een half jaar zijn verstreken sinds zijn laatste amateur-MMA-optreden. Maar Rector maakte zijn comeback door Colby Carter uit te schakelen na slechts één minuut en 41 seconden van het gevecht.

Alleen al het feit dat Rector ondanks zijn handicap in deze sport traint en presteert, verdient enorm veel respect. Betere MMA-kenners zullen zich meteen een andere vechter herinneren die met een vergelijkbare handicap presteert. Nick Newell is een vechter die sinds zijn geboorte zijn linker onderarm mist en maar liefst 20 professionele MMA-optredens heeft gehad.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws