Topvechter Mousasi onthult waarom hij geen gevecht krijgt bij PFL Nieuws
Nieuws

Topvechter Mousasi onthult waarom hij geen gevecht krijgt bij PFL

Topvechter Mousasi onthult waarom hij geen gevecht krijgt bij PFL

Gegard Mousasi, vechter bij PFL, beschuldigt de organisatie ervan topvechters van voormalig concurrent Bellator buitenspel te houden. Volgens Mousasi weigert PFL hun contractuele verplichtingen na te komen.

De Nederlandse Mousasi uit zijn onvrede over de situatie. Hij verlangt naar een gevecht, maar heeft het gevoel dat PFL wacht tot hij financieel gedwongen is akkoord te gaan met een lager salaris.

"Ik wil vechten, maar met PFL is het wat lastig", aldus Mousasi. "Ze komen hun contractuele verplichtingen niet na, maar we zien wel."

Mousasi ontkent angst van tegenstanders

De vechtsporter gelooft niet dat andere vechters hem uit de weg gaan. Hij vermoedt eerder dat PFL zijn huidige salaris te hoog vindt.

"Ik denk niet dat vechters mij uit de weg gaan. Ik denk dat ze eerder denken dat ik te veel word betaald."

PFL speelt financiële spelletjes volgens Mousasi

Mousasi beschuldigt PFL van manipulatie. Na de overname van Bellator-contracten zouden zij proberen de salarissen van voormalig Bellator-vechters te verlagen.

gegard mousasi

"Zij (PFL) namen de contracten over, en Bellator-vechters verdienenden meer dan de PFL-vechters. Dus proberen ze te bezuinigen (op salarissen), misschien druk te zetten, een beetje politiek te bedrijven. Laten me een jaar niet vechten, en dan zeggen: 'Hé, je krijgt de helft (van je salaris).' Iets in die richting."

Mousasi vraagt zich af of PFL financieel stabiel is

Mousasi betwijfelt of PFL financieel gezond is. Hij wijst erop dat de organisatie zich graag presenteert als nummer twee in de MMA-wereld, maar dat hij geen tekenen van winst ziet.

"Toen ze (PFL) het overnamen, wilden ze alle top 10 vechters, dat zeiden ze. En ik denk dat Bellator-vechters ook de betere vechters zijn. Maar Bellator-vechters worden ook meer betaald dan de PFL-vechters. Dus nu moeten ze bezuinigen omdat ze niet veel geld verdienen."

"Na de UFC willen ze de nummer twee zijn. Dus, ze zijn nu nummer twee, denk ik. Want ik zie ze geen winst maken."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws