🎥 Illegaal straatvechten in Nederland!! 'Adrenaline gegarandeerd' Nieuws
Nieuws

🎥 Illegaal straatvechten in Nederland!! 'Adrenaline gegarandeerd'

🎥 Illegaal straatvechten in Nederland!! 'Adrenaline gegarandeerd'

In tegenstelling tot wat velen denken, is straatvechten in Nederland niet verdwenen. Sterker nog, deze scene lijkt zich steeds meer te professionaliseren, tot grote frustratie van de gevestigde orde.

De Covid-periode heeft deze ontwikkeling versneld, met de opkomst van complete organisaties zoals Hoodfights die in diverse steden gevechten organiseren.

Opbloei straatvechten tijdens de pandemie

Tijdens de lockdowns en andere Covid-maatregelen zagen we een ware bloei van straatboksen, MMA en kickboksen. Bekende vechters die door de stopzetting van grote evenementen stil kwamen te zitten, zochten hun toevlucht tot deze illegale gevechten. Dit gebeurde niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Zo boekte Bellator en KSW vechter Brian Hooi flink succes bij King of the Streets in Scandinavië.

Na een korte periode van stilte is Hoodfights terug met een knal. De organisatie illegale gevechten organiseert, biedt fans nu de mogelijkheid om niet alleen ter plekke te komen kijken, maar ook om via een betaalde live stream mee te genieten van de actie.

Tegenstand van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

De professionalisering van straatvechten stuit op fel verzet van de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA). De VA probeert dit soort organisaties te verbieden, met als argument dat ze de veiligheid van de vechters en het publiek in gevaar brengen.

Tot nu toe zonder succes aangezien de politie en de gemeente in veel gevallen een oogluikende houding hanteren.

De Toekomst van Straatvechten in Nederland

De toekomst van straatvechten in Nederland is onzeker. De NVA zal haar strijd tegen illegale gevechten waarschijnlijk voortzetten, terwijl organisaties zoals Hoodfights proberen te professionaliseren en een groter publiek te bereiken.

Of de gevestigde orde erin zal slagen om straatvechten te verbieden, is nog maar te bezien. Eén ding is zeker: de scene is springlevend en trekt steeds meer aandacht.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws