'Ze misbruiken mijn naam!' Jamal Ben Saddik niet bang
Home / Nieuws / ‘Ze misbruiken mijn naam!’ Jamal Ben Saddik niet bang

‘Ze misbruiken mijn naam!’ Jamal Ben Saddik niet bang

'Ze weten waar ik woon!' Jamal Ben Saddik over aanslagen

Jamal Ben Saddik is niet onder de indruk van de aanslagen die er de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden en die aan hem worden gelinkt. De kickbokser zegt dat de media zijn naam gebruikt om een bepaalde doelgroep te bereiken.

Volgende maand op 20 augustus staat Jamal Ben Saddik tegenover Benny Adegbuyi tijdens Glory 81 in Dusseldorf, Duitsland. Dit betekent dat de vechter veel in het nieuws is, niet alleen voor de langverwachte rematch met de Roemeen. De pers in België en ons land bericht veel over aanslagen waar de kickbokser zegt niets mee van doen te hebben.

Slaat nergens op

Eerder al zei Ben Saddik er klaar mee te zijn dat zijn naam constant verbonden is aan de aanslagen die tegen hem en zijn familie gericht zouden zijn. Echt hard bewijs lijkt daar niet voor te zijn, waarom de mainstream pers daarover blijft schrijven is volgens de de topatleet wel duidelijk. Tegen het AD zegt Ben Saddik;

,,Dit doen zij om een bepaalde doelgroep te bereiken. Ik kan er geen uitspraken over doen behalve dat het me helemaal niets doet. Dit is hoe media werken: ze hebben een naam nodig om een bepaalde doelgroep te bereiken. Als ze dat met mijn naam kunnen doen, dan doen ze maar lekker”, aldus de kickbokser.

Ze gebruiken mijn naam

De aanslagen die gepleegd zijn werden dan ook gedaan op woningen en gebouwen waar ooit familieleden van Ben Saddik mee in verband werden gebracht. Dat deze daar niets meer mee van doen hebben lijken de mediapartijen te negeren in jacht naar nieuws. Ook zegt Ben Saddik niet bang te zijn.

,,Waarom moet ik bang zijn? Iedereen weet waar ik woon. Ik zit al een jaar in Amsterdam. Daar ben ik de hele dag aan het trainen dus als iemand zou willen, zou die daar gewoon naartoe kunnen komen. Dus ja, wat moet ik erover zeggen? Dit is hoe media werken.”

Bekijk ook

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Prochazka en Teixeira zijn mondeling overeengekomen

Glory kampioen Robin van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Robin Roosmalen keert niet meer terug naar de kickboksring.

Rico moet tegen Plazibat! 'Glory moet belofte inlossen'

Rico moet tegen Plazibat vechten! ‘Glory moet belofte inlossen’ (video)

Het gevecht moet wel ergens over gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page