'Wat flik jij nou!' Woeste Kadyrov pakt UFC vechtbaas White aan Nieuws
Nieuws

'Wat flik jij nou!' Woeste Kadyrov pakt UFC vechtbaas White aan

'Wat flik jij nou!' Woeste Kadyrov pakt UFC vechtbaas White aan

Ramzan Kadyrov roept UFC baas Dana White ter orde na het UFC 282 gelijkspel tussen Magomed Ankalaev en Jan Blachowicz. De woeste Kadyrov eist dat zijn vechter tot kampioen wordt uitgeroepen.

Toegegeven de titel wedstrijd tussen Ankalaev en Blachowicz verdient niet echt de schoonheidsprijs. Het was dan wel een close gevecht maar zelfs Blachowicz vond dat zijn rivaal de titel had moeten winnen. In een zeldzame Engelstalige post op sociale media op zondag, mikte Kadyrov op UFC-president Dana White en gaf hij de schuld aan "politiek" en "vuile" scheidsrechters als de redenen waarom Ankalaev de vacante licht-zwaargewicht titel niet kreeg.

"Dana White, wat is er met je gebeurd?" Kadyrov schreef zijn ongeveer 3 miljoen volgers op Telegram. “Je was een normale, principiële man, en vandaag haalde je de kampioensriem uit de ring zonder hem aan de duidelijke winnaar te overhandigen. Of is de politiek de UFC-ring binnengetreden en moet je vies scheidsrechteren? Het is een sport, Dana. Wees eerlijk."

Red je gezicht

Ankalaev is een van de weinige UFC-strijders die momenteel verbonden zijn met Kadyrov, de sterke leider van Tsjetsjenië. Hun relatie dateert uit 2016, toen Ankalaev voor het eerst lid werd van Kadyrov's Akhmat MMA-vechtclub, een door de staat gesponsorde mixed martial arts-sportschool opgericht door Kadyrov zelf.

Sindsdien is de in Dagestan geboren vechter Kadyrov blijven vertegenwoordigen tijdens wedstrijden, ook tijdens zijn UFC-ambtstermijn. 'Hé, Dana White, waar ga je heen? Red het gezicht van de competitie, je eigen gezicht. Geef je fout toe, geef de riem aan de echte winnaar en verontschuldig je voor deze show. Red de reputatie van je competitie", aldus Kadyrov.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws