Vechtverbod voor topkickbokser Kevin van Heeckeren! 'Zo maak je iemands carrière kapot' Nieuws
Nieuws

Vechtverbod voor topkickbokser Kevin van Heeckeren! 'Zo maak je iemands carrière kapot'

Vechtverbod voor topkickbokser Kevin van Heeckeren! 'Zo maak je iemands carrière kapot'

Kevin van Heeckeren voormalig Glory vechter is een van Nederlands meest getalenteerde kickboksers, echter mag hij hij in ons land de ring niet meer in vanwege een politieverbod.

Een akkefietje uit het verleden blijkt topvechter Kevin van Heeckeren parten te spelen waardoor hij op een zwartelijst is geplaatst en naast Nederland ook niet in Duitsland en België de ring meer in mag. Van Heeckeren die onder andere eerder onder vlag van het welbekende Glory Kickboxing vocht is het niet eens met de beslissing. Ten grondslag aan het verbod lijken rellen die tijdens Glory 51 in Rotterdam uitbraken tussen voetbalfans. Van Heeckeren die een grote aanhang heeft bij FC Utrecht wordt daar nog steeds voor aangekeken.

Verleden achtervolgt Kevin van Heeckeren

"Het is heel apart, ik wordt nu eigenlijk gestraft voor iets wat jaren geleden is gebeurt. Ik heb heb zelf afstand genomen van de hooligan scene jaren terug al, maar toch blijft dit aan mij kleven", zegt van Heeckeren aan onze redactie. Dit houdt in dat toekomstige gevechten op Nederlandse bodem maar ook in de ons omringende landen uitgesloten zijn.

Van Heeckeren en zijn team kregen in mei dit jaar te horen dat een gevecht bij Glory er in Nederland niet inzit. "Wij waren in Thailand en hadden besprekingen hierover. Ik zou tegen een oud rivaal Michael Boapeah de ring in gaan. Maar dit kon niet doorgaan omdat ons werd verteld dat de Politie het niet wilde toestaan en een negatief advies voor een vergunning zou afgeven."

Zo maken ze iemands carrière kapot

Op de vraag of van Heeckeren dan wel op buitenlandse events van in dit geval Glory kon worden ingezet kreeg hij nul op het rekest. Ook bij andere vechtsport organisaties kan Van Heeckeren niet aan de bak. Trainer Danny de Vries heeft er zo zijn gedachten over. "Je vraagt je af waar het heen gaat, gaan ze andere sporters die in hert verleden iets hebben gehad nu ook een verbod opleggen, zoals bijvoorbeeld in het voetbal?", zegt deze.

Wat van Heeckeren betreft, deze werkt nu voor FC Utrecht in de beveiliging en samen met de Politie. De kickbokser heeft uitleg gevraagd waarom hij een hoog risico factor zou zijn. Echter wil de politie niet meerwerken ook als Van Heeckeren ervoor zorgt dat en geen aanhang komt en deze verzoekt thuis te blijven. Op social media wordt ook gereageerd: "Zo maken ze iemands carrière kapot, laat die jongen toch vechten", leest een commentaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws