'Vechten wordt mijn dood': PFL-vechter David Michaud stopt Nieuws
Nieuws

'Vechten wordt mijn dood': PFL-vechter David Michaud stopt

'Vechten wordt mijn dood': PFL-vechter David Michaud stopt

David Michaud, die uitkomt voor PFL is gedwongen te stoppen met vechten. Vandaag maakt de topatleet bekend dat hij kans loopt om te sterven in een gevecht. Zijn hart is er slecht aan toe en zijn aorta zou kunnen scheuren.

,,Dus dit wordt een moeilijke post. Na meerdere hart tests, waaronder een cardiale MRI en praten met meerdere cardiologen, kreeg ik te horen dat ik een slecht hart heb. Ik heb een aangeboren bicuspide aortaklep met verwijde aortawortel. Helaas ben ik hiermee geboren", schrijft Michaud op social media.

Nooit meer vechten

Niet alleen zijn hart is slecht ook loopt hij het risico door teveel inspanning dat zijn aorta slagader knapt, wat een zekere dood zou betekenen. ,,Vanwege de verwijding van de aorta, brengt vechten mij in gevaar voor een aorta dissectie, een scheur in de aorta. Dat zou onder bijna alle omstandigheden fataal zijn. Om deze reden zal ik op 29 april niet tegen Rory Macdonald kunnen vechten, en tenzij er iets verandert, nooit meer."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws