'Vecht hier niet!' Grote organisatie onder vuur en valse beloftes Nieuws
Nieuws

'Vecht hier niet!' Grote organisatie onder vuur en valse beloftes

'Vecht hier niet!' Grote organisatie onder vuur en valse beloftes

Bibiano Fernandes, voormalig ONE bantamgewicht kampioen en een bekendheid in de MMA-wereld, heeft afscheid genomen van ONE Championship. Dit vertrek laat een spoor van inzichten en adviezen achter voor aspirant-vechters die overwegen om zich bij de organisatie aan te sluiten.

Hoewel ONE Championship als de grootste Aziatische vechtsportbond de perfecte plek lijkt voor vechters om hun carrière voort te zetten, is dit niet altijd het geval. Niet alleen Fernandes is een voorbeeld van een vechter die opzij is geschoven door ONE.

Ook de Nederlandse MMA-vechter Pieter Buist had geen goede ervaring met hen, wat hem geen andere keuze liet dan te vertrekken. Klachten over lage betalingen voor vechters, het niet voldoende aanbieden van gevechten, en de voorkeur van ONE voor Aziatische vechters boven die uit andere landen, maken de organisatie minder gewild. Ook de Turks-Nederlandse voormalige Enfusion-kampioen Tayfun Ozcan heeft de organisatie verlaten.

Nederlandse vechters naar de achtergrond

Nederlandse vechters die nog steeds op de lijst van ONE FC staan, lijken niet de gevechten te krijgen die ze verdienen. Ze worden maanden, soms zelfs een jaar, aan de zijlijn gehouden. Voorbeelden hiervan zijn Nieky Holzken en de absolute kampioen Reinier de Ridder, die wachten op een gevecht.

Volgens critici geeft ONE de voorkeur aan Aziatische vechters boven die uit andere landen en maakt deze valse beloftes aan vechters om deze binnen te halen. Dit maakt de organisatie een minder gewilde plek om te vechten. Holzken is wel tevreden met zijn aansluiting bij ONE, ook al zouden de fans deze graag vaker in actie zien.

Fernandes openhartig over zijn vertrek

In een openhartig gesprek met MMA Fighting sprak Fernandes over de omstandigheden rond zijn vertrek. Ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst en toewijding aan het bedrijf gedurende 11 jaar, werd hem meegedeeld dat zijn contract niet zou worden verlengd.

Fernandes gaf toe dat hij niet boos was over de beslissing, maar wel teleurgesteld. Hij geloofde dat hij meer gevechten had kunnen krijgen, vooral gezien zijn afwezigheid van drie jaar uit de kooi.

Advies van Fernandes aan andere vechters

Fernandes benadrukte de zakelijke prioriteiten van de organisatie en waarschuwde andere atleten om goed na te denken voordat ze zich bij ONE Championship aansluiten. "Als je een vechter bent en denkt aan vechten voor ONE Championship, broeder, denk dan twee keer na voordat je besluit daarheen te gaan," waarschuwde Fernandes.

Hij benadrukte dat atleten voorzichtig moeten zijn en goed moeten nadenken over hun beslissingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws