UFC-vechter Andre Lima loopt groot risico met zetten tatoeage: Bekende arts waarschuwt Nieuws
Nieuws

UFC-vechter Andre Lima loopt groot risico met zetten tatoeage: Bekende arts waarschuwt

UFC-vechter Andre Lima loopt groot risico met zetten tatoeage: Bekende arts waarschuwt

Andre Lima UFC debutant, heeft na zijn opmerkelijke overwinning afgelopen weekend gekozen voor een unieke manier om dit moment te herdenken: een tatoeage van de bijtwond van zijn tegenstander Igor Severino.

Dit incident, dat plaatsvond tijdens hun promotiedebuut op UFC Vegas 89, trok de aandacht nadat Severino Lima in de tweede ronde beet, wat leidde tot zijn onmiddellijke diskwalificatie en verwijdering uit de UFC-lijst.

Gezondheidsrisico's van een bijtwond tatoeage

Dr. David Abbasi, een vooraanstaand MMA-chirurg, heeft gewaarschuwd voor de mogelijke gezondheidsrisico's die Lima's feestelijke tatoeage met zich mee kan brengen. "Hoewel dit in principe cool klinkt, kan het eigenlijk een groot probleem zijn vanwege het hoge risico op infecties bij mensenbeten", zegt de bekende arts.

"Je kunt een stafylokokkeninfectie, streptokokkeninfectie, eilenella... er zitten honderden miljoenen bacteriën in een menselijke mond. Deze tatoeage, direct over de bijtwond, hopelijk krijgt deze man geen infectie."

Dana White over het bijtincident

UFC-president Dana White heeft het bijtincident tijdens het gevecht tussen Andre Lima en Igor Severino veroordeeld en de beslissing van de UFC aangekondigd om Severino te ontslaan. White benadrukte het verlies van een grote kans voor beide vechters, die voorheen ongeslagen talenten waren.

"Dit waren twee veelbelovende ongeslagen vechters. Als je gefrustreerd raakt en uit het gevecht wilt, zijn er genoeg manieren om dat te doen, maar het ergste wat je kunt doen is je tegenstander bijten. Nu word je gesneden en verlies je de grootste kans van je leven. Om nog maar te zwijgen over de echte problemen die hij zal hebben met de NSAC."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws