UFC-ster Makhachev slaat terug na grote mond Dustin Poirier Nieuws
Nieuws

UFC-ster Makhachev slaat terug na grote mond Dustin Poirier

UFC-ster Makhachev slaat terug na grote mond Dustin Poirier

Islam Makhachev staat open voor een gevecht met Dustin Poirier, maar dat betekent niet dat "The Diamond" zomaar alles kan zeggen wat hij wil. Na een recente uitspraak van Poirier, waarin hij reageerde op de mogelijkheid om de volgende uitdager voor Makhachevs titel te zijn, heeft de lichtgewicht kampioen via sociale media geantwoord.

Poiriers ambitie

In een interview gaf Poirier aan dat een gevecht tegen Makhachev het enige is waarin hij momenteel geïnteresseerd is. Met de claim dat hij meer in de sport heeft bereikt dan Makhachev, benadrukte hij: "Ik ben hier al een lange tijd. Ik deed dit al voordat het cool was, en ik ben er nog steeds, nog steeds bezig op het hoogste niveau. Ik kan iedereen in de wereld verslaan, en ik hoop dat hij de volgende is."

Makhachevs weerwoord

Makhachev liet er geen gras over groeien en reageerde snel: "Dustin, als je iedereen kon verslaan, had jij deze titel nu wel gehad, niet ik." Met een indrukwekkend record van 25-1 heeft Makhachev laten zien dat hij niet gemakkelijk te verslaan is.

Zijn enige verlies leed hij in oktober 2015 tegen Adriano Martins. Sindsdien heeft hij de lichtgewicht titel op UFC 280 veroverd door Charles Oliveira te domineren en heeft hij zijn titel met succes tweemaal verdedigd tegen voormalig vedergewicht kampioen Alexander Volkanovski.

Poiriers prestaties

Poirier, afkomstig uit Louisiana, heeft indrukwekkende overwinningen behaald in zowel de vedergewicht- als lichtgewichtklasse, inclusief het winnen van de interim lichtgewicht titel in april 2019 en twee keer uitdagen voor het onbetwiste kampioenschap op 155 pond. Zijn UFC-record staat op 22-7 (1 no-contest), met tal van Fight of the Night awards en highlight-reel finishes.

Onlangs heeft hij zijn nalatenschap verder uitgebreid met een knockout in de tweede ronde van Benoit Saint Denis op UFC 299, wat hem mogelijk opzet voor een uitdaging tegen Makhachev deze zomer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws