UFC ster McGregor haalt uit naar Mike Tyson en Jake Paul: 'Prutsers' Nieuws
Nieuws

UFC ster McGregor haalt uit naar Mike Tyson en Jake Paul: 'Prutsers'

UFC ster McGregor haalt uit naar Mike Tyson en Jake Paul: 'Prutsers'

Bokslegende Mike Tyson keert deze zomer terug in de ring, maar niet tegen de tegenstander die fans hadden verwacht. Tyson zal het in een exhibition gevecht opnemen tegen social media ster Jake Paul, een keuze die UFC-vechter Conor McGregor fel bekritiseert.

McGregor is geen fan van het gevecht tussen Tyson en Paul. Hij vreest dat dit een slecht voorbeeld stelt voor jonge boksers die dromen van een professionele carrière. In een interview met SiriusXM waarschuwt hij jonge atleten:

"Dit zet een slecht precedent in de bokswereld. Streef niet naar YouTube-gevechten, jonge atleten! Richt je op wereldtitels. Richt je op de Olympische Spelen. Zo schrijf je geschiedenis.". "Met dit soort gevechten verdien je misschien wat likes, maar het heeft geen waarde."

"Het is oppervlakkig. Misschien winstgevend, maar oppervlakkig. Ik zie een trend onder jonge boksers die niet eens geïnteresseerd zijn in het amateur circuit of in het winnen van een nationale titel. Je hebt goud om je middel nodig. Je moet je naam op de kampioensgordel etsen."

Tyson nerveus voor comeback, maar niet bang voor confrontatie

Tyson is sinds november 2020 niet meer in een professioneel gevecht gestapt. Hij was toen naar eigen zeggen niet in topvorm en kampte zelfs met fysieke klachten na een zware training voor de wedstrijd. Toch is de bokslegende niet bang voor zijn comeback, ondanks gezonde spanning:

"Ik heb een vreemde persoonlijkheid," vertelde Tyson aan Fox News. "Maar ik vind het niet vreemd. Wat me bang maakt, doe ik juist. Zo ben ik. Ik was bang voor het gevecht tegen Roy Jones Jr. Ik woog 45 kilo te veel en was 53 of 54 jaar oud, maar ik zei: 'Laten we het doen.' Waar ik bang voor ben, confronteer ik. Dat is mijn persoonlijkheid. Op dit moment ben ik doodsbang."

Zal Paul Tyson verrassen, of wordt het een nostalgische demonstratie?

Het exhibition gevecht tussen Tyson en Paul trekt ongetwijfeld veel aandacht, maar of het ook voor spektakel zorgt, is de vraag. De 58-jarige Tyson kan terugblikken op een legendarische carrière, terwijl Paul nog volop in ontwikkeling is als bokser.

Hoe de clash tussen ervaring en jeugdig enthousiasme zal verlopen, blijft voorlopig koffiedik kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws