UFC ster Masvidal gaat Fury knock-out slaan: 'Hij gaat slapen' Nieuws
Nieuws

UFC ster Masvidal gaat Fury knock-out slaan: 'Hij gaat slapen'

UFC ster Masvidal gaat Fury knock-out slaan: 'Hij gaat slapen'

Jorge Masvidal Voormalig UFC weltergewicht vechter heeft zijn zinnen gezet op een carrière in het boksen. Na zijn gevecht tegen Nate Diaz op 1 juni met de Britse bokser Tommy Fury de ring in.

Als halfbroer van zwaargewicht kampioen Tyson Fury is Tommy al een bekende naam in de bokswereld ondanks zijn relatief geringe ervaring met slechts 10 gevechten. Vooral door zijn overwinningen op YouTubers Jake Paul en KSI.

Masvidal, ook wel bekend als "Gamebred", ziet Fury als een interessante tegenstander voor zijn geplande trilogie van bokswedstrijden. Naast Fury noemt hij ook Logan Paul als mogelijke kandidaat.

Onwaarschijnlijke comeback

Tijdens een recente persconferentie lichtte Masvidal zijn keuze toe: "Het gaat mij niet om Jake Paul, veel waarschijnlijker is Logan Paul. Jake verkoopt simpelweg minder kaartjes dan Logan."

Hij vervolgt: "De UFC stond mij toe om enkele bokswedstrijden te doen, maar Jake had onprettige dingen gezegd over Dana White en de UFC. Hierdoor blokkeerde de UFC mijn overstap naar een gevecht met hem."

"Ik zou eventueel tegen Logan Paul kunnen vechten, maar Jake Paul is gewoon vervelend. Tommy Fury daarentegen is interessant. We zouden in Engeland kunnen vechten en daar waarschijnlijk meerdere arena's uitverkopen. Hij heeft al wat ervaring en een overwinning op Jake Paul behaald."

"De UFC staat mij toe om tegen Tommy te vechten, dus ik zou zeker overwegen om naar Engeland te gaan en het met hem op te nemen."

Fury herstellende van handblessure, mogelijke terugkeer tegen Masvidal?

Na een operatie aan een handblessure zal Fury naar verwachting een groot deel van 2024 niet kunnen vechten. Hij heeft zich nog niet uitgelaten over een potentiële tegenstander voor zijn terugkeer.

Een gevecht met Masvidal zou een realistische optie kunnen zijn voor de jonge Brit. Voordat hij zich weer volledig richt op de traditionele bokswereld lijkt hij open te staan voor lucratieve wedstrijden. Eerder werd gesproken over een oefengevecht met bokslegende Roy Jones Jr maar deze is nooit concreet geworden.

Ook voormalig tegenstander Jake Paul die hij in maart 2023 via split decision versloeg beweerde dat hem een rematch werd aangeboden voor juli 2024. Fury zou deze aanbieding echter hebben geweigerd, waardoor boksicoon Mike Tyson nu als vervanger fungeert.

Verrassend genoeg richtte Fury zich eerder dit jaar op een ander groot gevecht. Hij noemde Conor McGregor, huidige ster van de UFC, als ideale tegenstander voor zijn comeback.

"Ik wil eerst herstellen van deze blessure," aldus Fury. "Ik zag dat Jake Paul tegen Mike Tyson gaat vechten, dus waarom zou ik dan niet tegen McGregor kunnen vechten? Ik heb een comeback-gevecht nodig en hij zou mijn ideale tegenstander zijn. McGregor, neem contact op!"

Het is op dit moment onduidelijk wie Fury uiteindelijk zal treffen. Wel lijkt het erop dat de jonge bokser zich richt op lucratieve gevechten buiten de traditionele ranking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws