'UFC kampioen Strickland moet titel inleveren en organisatie verlaten!' Te ver gegaan Nieuws
Nieuws

'UFC kampioen Strickland moet titel inleveren en organisatie verlaten!' Te ver gegaan

'UFC kampioen Strickland moet titel inleveren en organisatie verlaten!' Te ver gegaan

Sean Strickland, de huidige UFC Middengewicht Kampioen, heeft onlangs enkele van de meest homofobe en anti-LGBTQ uitspraken gedaan die ooit door een professionele atleet zijn geuit.

Strickland, die in Toronto was voor UFC 297 welke aankomend weekend plaatsvind, werd door MMA-journalist Alex Lee van MMA Fighting, ondervraagd over zijn eerdere uitspraken waarin hij afwijzend stond tegenover het idee van het ooit krijgen van een homoseksuele zoon.

Escalatie van het gesprek

Het gesprek escaleerde toen Strickland Lee vroeg of hij op de huidige Canadese premier Justin Trudeau had gestemd. Na Lee's weigering om te antwoorden, noemde Strickland hem "de vijand" en vroeg of Lee homoseksueel was. Lee, die niet homoseksueel is, werd vervolgens door Strickland persoonlijk aangevallen.

Strickland beschuldigde Lee ervan "deel van het probleem" te zijn en maakte meerdere beledigende opmerkingen. "Dit gaat te ver, neem Strickland zijn titel af en gooi het uit de UFC", was slechts een van de reacties op de uitsprken van de omstreden vechter.

Reactie van de journalist en UFC

Alex Lee, die uit een stad komt met een sterke LGBTQ-gemeenschap, voelde het als zijn verantwoordelijkheid om deze vragen te stellen, gezien zijn ongemak met de houding van veel vechters ten opzichte van LGBTQ-kwesties. Strickland's opmerkingen, die hij omschreef als een "infectie" en "alles wat er mis is met de wereld", zijn zeldzaam en schokkend, vooral gericht aan een journalist.

Het is nu afwachten hoe de UFC zal reageren op deze controversiële en afschuwelijke anti-homopositie die Strickland opnieuw heeft ingenomen, gezien de organisatie verschillende openlijk homoseksuele en lesbische atleten heeft.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws