UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! 'Taliban heeft nakijken' Nieuws
Nieuws

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! 'Taliban heeft nakijken'

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! 'Taliban heeft nakijken'

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven. Een ongeveer 30 mensen slaagde erin Afghanistan deze week te verlaten en in Abu Dhabi een vellige haven te vinden.

MMA-promotor Abdul Wasi Sharifi werd al enige tijd bedreigd door de Taliban die een waar schrikbewind voeren over Afghanistan. In augustus namen deze de macht over in het land, en startte direct met strenge wetten in te voeren.

MMA Fighting meldde in september dat Sharifi werd bedreigd door de Taliban, nadat deze MMA eerder dit jaar verboden had. De promotor vroeg om hulp aan de internationale gemeenschap. Sharifi's noodkreet werd gehoord en een groep van ongeveer 30 mensen slaagde erin veilig weg te komen uit het land.

Erg dankbaar

Onder andere de Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie besloot een handje te helpen. Chad Robichaux, een voormalige Bellator vechter die in Afghanistan heeft gediend, helpt mensen te ontsnappen sinds de Taliban in augustus de macht overnam. Sharifi zei dat Robichaux contact heeft opgenomen met de UFC-president en de matchmakers en dat deze hulp boden. Echter wordt niet in detail verteld hoe, hoogstwaarschijnlijk gaat het om een financieel bijdrage om de vlucht te bespoedigen.

,,Ze (UFC) hielpen mij mijn vechters en hun families ook om het land uit te komen", zei Sharifi. De groep van 30 mensen omvat zes vrouwen en vijf kinderen, evenals professionele MMA-vechters Qudratullah Mohammadi, Tamim Sharifi, Zaki Rasooli, Qasim Rahimi en Mohammad Yaqoob Sharifi. Zijn inmiddels in veiligheid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws