Vechtverbod UFC'ers! 'Niet knokken zonder Covid vaccinatie'
Home / Nieuws / Vechtverbod UFC’ers! ‘Niet knokken zonder Covid vaccinatie’

Vechtverbod UFC’ers! ‘Niet knokken zonder Covid vaccinatie’

Er lijkt een kink in de kabel te komen voor de internationale vechters binnen de UFC. Vandaag maakte de organisatie aan haar vechters bekend, dat zonder een corona-vaccinatie er niet gevochten mag worden in Amerika.

In een memo die dinsdag naar vechters en hun teams is gestuurd, informeerde UFC Chief Business Officer Hunter Campbell de ontvangers van wijzigingen in de internationale reisvereisten van de VS. Buitenlandse vechters die na 8 november naar de Verenigde Staten willen reizen, zullen volledig moeten worden gevaccineerd met een van de zeven door de WHO goedgekeurde vaccins.

Vechters hebben ook een negatieve COVID-19-test nodig van minimaal 72 uur voorafgaand aan de reis. Het beleid is ook van toepassing op mensen vanuit Canada of Mexico, of die per schip reizen. UFC-president Dana White heeft lang vastgehouden aan zijn idee dat hij nooit van zijn vechters zal eisen dat ze het vaccin nemen.

Regering beleid uitvoeren

De organisatie zegt dan ook het regeringsbeleid uit te voeren; ,,Voor alle duidelijkheid, dit is GEEN UFC-beleid”, luidt de memo. ,,UFC vereist niet dat je je laat vaccineren. We communiceren gewoon de nieuwe richtlijnen die onlangs door de Amerikaanse regering zijn aangekondigd.”

Het is nog niet bekend welke impact de nieuwe beperkingen zullen hebben op de vechters van de UFC. Hoewel sommige eerder geblokkeerde internationale teams de Verenigde Staten zouden kunnen worden toegelaten, kunnen andere worden geweigerd op basis van hun vaccinstatus.

Bekijk ook

Idioot gooit handgranaat na klappen van bokser (video)

Wat een idioot gedrag

Rico Verhoeven: ‘Jake Paul heeft ballen en is verfrissend’ (video)

Rico Verhoeven, Glory kickbokskampioen is fan van Jake Paul.

‘Natte scheet!’ McGregor gaat los op UFC-veteraan

Conor McGregor gaat weer eens los

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page