UFC 279 Backstage gevechten! Straffen en onderzoek aangekondigd Nieuws
Nieuws

UFC 279 Backstage gevechten! Straffen en onderzoek aangekondigd

UFC 279 Backstage gevechten! Straffen en onderzoek aangekondigd

De persconferentie voor UFC 279 vorige week werd bruut verstoord doordat er backstage rellen uitbraken. De Nevada State Athletic Commission (NSAC) heeft aangekondigd dat het met de hulp van de UFC een onderzoek zal starten naar verschillende gevechten die backstage uitbraken.

UFC-president Dana White moest de persconferentie uiteindelijk annuleren vanwege de schermutselingen. ,,Als de Nevada Athletic Commission vaststelt dat licentiehouders ongepast hebben gehandeld, zullen we passende disciplinaire strafmaatregelen nemen tegen alle betrokkenen", schreef NSAC-voorzitter Stephen J. Cloobeck in een verklaring.

Gooien met flessen

De katalysator voor de woordenwisselingen was een bijna vechtpartij tussen UFC-vechters Khamzat Chimaev en Kevin Holland. De twee waren niet eens gepland om met elkaar te vechten tijdens UFC 279, hoewel dat een dag later veranderde.

Voor de persconferentie backstage bij MGM Grand Garden Arena, benaderde Chimaev, Holland agressief, wat resulteerde in woordenwisselingen en Holland duwde hem weg terwijl mensen probeerden tussen hen in te komen. Chimaev gooide vervolgens een voorwaartse trap die op het lichaam van Holland leek te landen. Beveiliging en anderen, waaronder UFC-vechter Li Jingliang, werkten volgens bronnen om de twee mannen te scheiden.

Agressief gedrag

Een van degenen die de beveiliging hielpen was voormalig vechter en huidige MMA-manager Tiki Ghosn. Die Chimaev vastgreep in een poging hem bij Holland weg te krijgen. Chimaev's oorspronkelijk geplande UFC 279-tegenstander was Nate Diaz. Toen Diaz en zijn team Ghosn in de buurt van Chimaev zagen staan, nam Diaz aan dat Ghosn, deel uitmaakte van de groep van Chimaev. Dat zorgde ervoor dat verschillende leden van het team van Diaz waterflessen naar Ghosn gooiden.

De UFC heeft geen jagers gedisciplineerd voor de vechtpartijen. Hoewel de NSAC heeft aangegeven dat ze dit zouden kunnen doen. ,,De Nevada Athletic Commission zal alle betrokkenen streng straffen voor alle incidenten van fysiek geweld tussen atleten buiten de ring of kooi. Dit kan leiden tot en met verbeurdverklaring van de gage, intrekking of schorsing van een huidige licentie. Weigering van aanvragen bestaande vecht licenties", schreef Cloobeck.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws