🎥 Boksbelofte (27) dood na knock-out! 'Bokswereld rouwt' Nieuws
Nieuws

🎥 Boksbelofte (27) dood na knock-out! 'Bokswereld rouwt'

🎥 Boksbelofte (27) dood na knock-out! 'Bokswereld rouwt'

Treurig nieuws uit de bokswereld: de Congolese zwaargewichtbokser Ardi Ndembo is overleden aan verwondingen die hij opliep tijdens een gevecht op 5 april. Ndembo raakte in coma na een knock-out in een wedstrijd van de Team Combat League (TCL) in Miami.

De 27-jarige Ndembo, afkomstig uit Brazzaville, Congo, boksten voor de Miami Assassins in de TCL. Tijdens het gevecht op 5 april werd hij knock-out geslagen door Nestor Santana van de Las Vegas Hustle. Volgens Spaanse media bleef Ndembo "verschillende angstige minuten" bewusteloos liggen.

Naar ziekenhuis overgebracht en GoFundMe campagne gestart

Ndembo werd kort na het knock-out per ambulance naar een ziekenhuis in Miami vervoerd. De TCL startte vervolgens een GoFundMe campagne om geld in te zamelen voor zijn twee kinderen. De organisatie beloofde alle donaties tot een maximum van $25.000 te verdubbelen.

"Boksen is een sport met risico's"

Jeff Mayweather, coach van de Las Vegas Hustle en oom van bokslegende Floyd Mayweather Jr., reageerde geschokt op het overlijden van Ndembo. "Boksen is een sport waar je mee opgroeit en waar je van houdt," aldus Mayweather tegenover SunSport. "Maar er zijn ook grote risico's aan verbonden. Iedereen kan sterven door boksen. Als zoiets gebeurt, schokt het de hele wereld."

Ndembo was ongeslagen

Ndembo was een talentvolle bokser met een ongeslagen record van 8-0 (waarvan 7 overwinningen via knock-out) in officiële wedstrijden. Zijn tragische overlijden onderstreept de gevaren van het boksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws