Topvechter Alex Pereira onthult donker geheim: 'Was een hel'
Home / Nieuws / Topvechter Alex Pereira onthult donker geheim: ‘Was een hel’

Topvechter Alex Pereira onthult donker geheim: ‘Was een hel’

Topvechter Alex Pereira onthult donker geheim: 'Wat een hel'

Alex Pereira een van de beste kickboks en MMA-vechters stond niet alleen tegenover vijanden in de ring. Ongeveer 10 jaar geleden vocht Alex Pereira tegen alcoholisme, zo gaf hij toe. Hij zegt dat zijn stap in de vechtsportwereld en professioneel vechten zijn uitweg werd.

Na een worsteling met alcoholisme besloot Pereira de ring in te stappen. Lange tijd regeerde de Braziliaan bij Glory Kickboxing in de licht zwaargewicht divisie. Vorig jaar stapte Pereira over naar de MMA-organisatie de UFC. ,,Ik heb een zwaar leven gehad in wat een echte hel was”, zei Pereira die zijn strijd tegen de alcohol altijd geheim heeft gehouden.

,,Ik heb maar tot de achtste klas gestudeerd. Ik hield niet van studeren, ik heb nog nooit een boek gelezen. Ik heb veel verschillende banen gehad, ik ben bloemist geweest, bouwvakker. Toen begon ik te drinken, ik begon veel te drinken. Dat heeft mijn leven echt verpest. Ik kan wel zeggen dat ik alcoholist ben geweest.”

Ik kon het niet meer aan

,,Ik had geen opleiding, dus ik begon na te denken over wat ik ging doen. Omdat ik een gangster was, vond ik het leuk om gevechten te beginnen, ik dacht dat professioneel vechten een uitweg zou kunnen zijn. Het werkte een tijdje. Ik werd nationaal kampioen kickboksen terwijl ik dronk. Toen kwam het op een punt dat ik het niet meer aankon.”

Pereira zegt dat hij een tijdje niet dronk en dacht dat het onder controle was, maar na een tijdelijke terugval na een bezoek aan een bar, zei hij dat hij nooit meer alcohol dronk. ,,Vanaf dat moment is mijn leven compleet veranderd”, voegde hij eraan toe.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page