TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar Nieuws
Nieuws

TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar

TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar
TOPSPORT NIET TOEGESTAAN: Vechtsport events in gevaar

Vrijdag maakte minister van Ark (VWS) bekend dat deze geen gehoor geeft aan het verzoek van NOC*NSF on topsporten toe te staan.

Het kabinet gaat geen gehoor geven aan het verzoek van NOC*NSF om andere sporten naast voetbal, ere- en eerste divisie en eredivisie vrouwen door te laten gaan. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor komende grote vechtsport events in ons land zoals bijvoorbeeld GLORY 76 op 7 november is nog onduidelijk.

"Ik begrijp heel goed dat het nu voor mensen ontzettend lastig is. Maar ik kan de regels nu niet voor nog meer sporten oprekken.We moeten het virus eronder krijgen en we hebben dit niet voor niets besloten. Maar het is met pijn in het hart," zo lichtte minister Van Ark (VWS) toe.

Geen vechtsport events

De competities liggen voorlopig vier weken stil, de maatregel is genomen om het coronavirus in te dammen. De vechtsportautoriteit (VA) melde afgelopen week op haar site: "De regering heeft bepaald dat training van een selecte groep topsporters onder voorwaarden en op goedgekeurde locaties mogelijk is. In de vechtsport beperkt dit zich tot sporters op het niveau UFC, Bellator, OneFC en Glory."

"De aanvraag voor de status van topsportlocatie voor de vechtsport wordt gecoördineerd door de VA, en beoordeeld door NOCNSF. "Of op professioneel niveau nog wedstrijden worden toegestaan, is nog onduidelijk. Hierover wordt nog overlegd door NOCNSF en de autoriteiten. " Uit de verklaring van de minister valt op te maken dat de beslissing lijkt te zijn genomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws