'Tijd voor een nieuwe kampioen!' Rico Verhoeven's laatste zege vandaag? Nieuws
Nieuws

'Tijd voor een nieuwe kampioen!' Rico Verhoeven's laatste zege vandaag?

'Tijd voor een nieuwe kampioen!' Rico Verhoeven's laatste zege vandaag?

Remy Bonjasky, voormalig kickbokskampioen en columnist, kijkt vooruit naar het hoofdgevecht van Collision 6 van vandaag.

Deze zaterdagavond zullen Rico Verhoeven en Tariq Osaro in de Gelredome strijden voor de Glory zwaargewicht titel. Bonjasky, als expert in de sport, analyseert beide vechters en onthult zijn favoriet.

Er zijn natuurlijk twee mogelijke uitkomsten vanavond: Rico Verhoeven behoudt zijn Glory-kampioen status, of Tariq Osaro onttroond de topatleet. Bonjasky geeft stilletjes de voorkeur aan het laatste scenario, suggereert dat het tijd is voor een nieuwe zwaargewicht kampioen.

Rico Verhoeven moet opletten 

Bonjasky benadrukt dat we Tariq Osaro niet mogen onderschatten: "Hij beheerst de technieken en is aanzienlijk verbeterd." Desondanks is dit soort gevecht een nieuwe ervaring voor Osaro: "Ik hoop dat hij in staat is de pijn te weerstaan gedurende 5 rondes, aangezien hij nog nooit zo hard heeft moeten vechten", zegt Bonjasky in het AD.

Verhoeven moet op zijn hoede zijn voor de combinaties van Osaro. "Hij gebruikt al zijn vier kickbokswapens, terwijl veel kickboksers zich focussen op hun handen- of voetenwerk. Toen Badr Hari begon met zijn combinaties, wist hij Verhoeven bijna te verslaan."

Ondanks dat, heeft Verhoeven ervaring aan zijn kant en heeft de afgelopen 10 jaar regelmatig gevochten in 5 rondes. "In dat opzicht heeft hij een voorsprong op Osaro." Op papier is er echter geen duidelijke voorkeur: "Qua techniek zie ik geen duidelijke superioriteit bij een van de vechters."

Vanuit zijn passie voor de sport gunt Bonjasky Osaro de zege. "Hoe geliefd Verhoeven ook is, is de sport nog steeds leuk om naar te kijken als één persoon altijd wint?", vraagt hij zich af. "Als Verhoeven verliest, kan hij zijn titel toch weer terug winnen? "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws