Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko Nieuws
Nieuws

Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko

Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko
Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko

Tijdens hun bokswedstrijd om de wereldtitels van Vasyli Lomachenko stond Teofimo Lopez naar verluidt zwaar geblesseerd in de ring.

Via sportjournalist Mike Coppinger komt naar buiten dat Lopez net als Lomachenko flink geblesseerd de strijd aanging. "Loma vocht met een rechterschouder blessure waaraan hij maandag geopereerd moest worden. Maar Teofimo was zelf ook niet bepaald vers," zegt Coppinger.

"Zijn manager, David McWater, zegt dat Lopez een geblesseerde schouder, pols en enkel had. Kon de laatste week niet sprinten. PT op pols op vechtdag. Trainingskampen zijn wreed, "aldus Coppinger. Toch gaven beide boksers vooraf niet aan geblesseerd te zijn. En ging Lopez de strijd aan.

Bikkelhard

Dat alles leidde ertoe dat hij Lomachenko via unanieme beslissing versloeg (119-109, 117-111, 116-112) om de WBA (Super), WBO en WBC (Franchise) titels toe te voegen aan zijn IBF lichtgewicht titel. Lopez mist alleen de reguliere WBC-riem, die Devin Haney in bezit heeft.

Lomachenko is inmiddels met succes geopereerd en eist een rematch met Lopez. Echter was er geen clausule opgenomen die dat mogelijk maakt. Lopez wil geen rematch en promotor Bob Arum heeft gezegd Lopez niet te gaan dwingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws