OPERATIE: Lomachenko stond met kapotte schouder tegenover Lopez Nieuws
Nieuws

OPERATIE: Lomachenko stond met kapotte schouder tegenover Lopez

OPERATIE: Lomachenko stond met kapotte schouder tegenover Lopez
OPERATIE: Lomachenko stond met kapotte schouder tegenover Lopez

Voormalige bokskampioen Vasiliy Lomachenko stond afgelopen weekend met een zwaar geblesseerde schouder tegenover Teofimo Lopez.

Lomachenko onderging maandagavond een operatie aan zijn rechterschouder in Los Angeles en kan pas eind januari de boksactiviteiten hervatten, vertelde zijn chirurg, Dr. Neal S. ElAttrache, aan Yahoo Sports. Lopez versloeg Lomachenko in een alsnog stevige bokswedstrijd ondanks de blessure.

De Oekraïense topvechter Lomachenko kwam zaterdag 17 oktober in botsing met Lopez zonder een enkele aanwijzing dat hij voor minder dan 100% het gevecht aanging met de talentvolle bokser. Maar dinsdag melde reporter Kevin Iole, op het Yahoo-platform, dat Lomachenko zo'n zes weken voor het evenement last had gehad van pijn.

Niets gezegd

Bob Arum van de Top Rank, de promotor van Lomachenko, zei dat hij geen idee had dat de bokser pijn had of geblesseerd was voor het gevecht. Hij zei dat hij hem voor het gevecht had bezocht en dat Lomachenko er geen woord over had gezegd.

Arts Dr. Neal S. ElAttrache voerde maandag een operatie uit op Lomachenko' s schouder. 'We hebben hem gisteravond geopereerd en hij had wat we een hemorragische verdikte bursitis noemen. Dat is het weefsel dat de rotatormanchet smeert en dempt, waar we hem voor het gevecht hadden behandeld en geïnjecteerd," zegt ElAttrache.

Risico

"Aan de binnenkant van de schouder, waar hij deze eerder had ontwricht, had hij het kraakbeen aan de binnenkant van de kom afgebroken. Dat was vlak naast de [vorige] reparatie, dus ik heb de reparatie een klein beetje bijgewerkt, zodat ik het blote kraakbeen aan de voorkant van de schouder kon bedekken. "

De arts zei verder dat hoewel operaties altijd risico's met zich meebrengen, hij niet denkt dat Lomachenko problemen zal hebben om zijn carrière te hervatten. Echter zal de topbokser niet eerder dan januari weer actief mogen deelnemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws