🎥 Sterkste man Eddie Hall onderuit na volle head kick in gezicht Nieuws
Nieuws

🎥 Sterkste man Eddie Hall onderuit na volle head kick in gezicht

🎥 Sterkste man Eddie Hall onderuit na volle head kick in gezicht

Eddie Hall kreeg een stevige headkick waardoor hij onderuit ging tijdens de training voor zijn komende MMA-gevecht tegen Mitchell Hooper in februari.

Sterkste man Eddie Hall, beroemd om zijn wereldrecord deadlift van 500 kg in 2016 en zijn overwinning bij de World's Strongest Man in 2017, staat voor een nieuwe uitdaging. Een MMA gevecht is de volende stap.

Deze keer niet in een krachtmeting van pure spierkracht, maar in de gemengde vechtkunsten (MMA). Hall, bekend als 'The Beast', bereidt zich voor op een gevecht tegen de Canadese krachtpatser en kinesioloog Mitchell Hooper, die in 2023 de eerste plaats behaalde bij de World's Strongest Man competitie in Myrtle Beach.

Een harde les tijdens de training

In aanloop naar zijn MMA-debuut, heeft Hall al een harde les geleerd over de realiteiten van deze sport. Tijdens een trainingssessie incasseerde hij een krachtige high kick, die hem naar het canvas deed storten. Dit moment benadrukt de uitdagingen en risico's van de overstap van krachtsport naar vechtsport.

Hall vs Hooper

Het gevecht tussen Hall en Hooper staat gepland voor 17 februari 2024 in het Lusail Stadium in Qatar. Het zal plaatsvinden onder de vlag van de Finishers Championship, met een format van drie rondes van elk twee minuten.

De organisatie belooft een spectaculair evenement, met een totale prijzenpot van 300 miljoen dollar, deelname van top MMA-vechters, en de aanwezigheid van beroemdheden en koninklijken.

Eerdere ervaringen in de ring

Hoewel het gevecht met Hooper zijn eerste MMA-wedstrijd zal zijn, is Hall geen onbekende in de ring. In maart 2022 stapte hij al eens in de boksring tegen Hafþór Júlíus Björnsson, beter bekend als 'The Mountain' uit Game of Thrones. In deze titanenstrijd in Dubai had Hall aanvankelijk succes met een knockdown in de openingsronde, maar verloor uiteindelijk op punten nadat Björnsson hem in de derde en zesde ronde domineerde.

Met deze ervaringen op zak en een nieuwe uitdaging voor de boeg, is Eddie Hall klaar om de MMA-wereld te betreden. Zijn overgang van de wereld van krachtsport naar de dynamische en onvoorspelbare wereld van MMA zal ongetwijfeld de aandacht trekken van sportfans over de hele wereld.

C

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws