Geld donatie UFC-ster McGregor wekt woede op: 'Oplichter, laat Robbie Hageman stikken' Nieuws
Nieuws

Geld donatie UFC-ster McGregor wekt woede op: 'Oplichter, laat Robbie Hageman stikken'

Geld donatie UFC-ster McGregor wekt woede op: 'Oplichter, laat Robbie Hageman stikken'

Conor McGregor, de bekende UFC-ster, heeft recentelijk een aanzienlijk bedrag gedoneerd voor het herstel van de Ierse vechter Ryan Curtis, die ernstige verwondingen opliep tijdens een MMA-training.

Deze verwondingen omvatten een gebroken rug, nek en een ontwrichte wervelkolom. McGregor's donatie van 25.000 euro aan de crowdfunding voor Curtis is op zich een nobel gebaar, maar het heeft tot gemengde reacties geleid, vooral onder Nederlandse vechtsportfans.

Kritiek van Nederlandse fans

De kritiek richt zich vooral op McGregor's betrokkenheid bij de situatie van Robbie Hageman, een voormalig Glory kickbokser die lijdt aan een hersentumor. Voor een levensverlengende behandeling in Amerika is 475.000 euro nodig, waarvan tot nu toe 207.000 euro is ingezameld.

McGregor, die Hageman in het verleden alle mogelijke hulp had beloofd, lijkt deze belofte niet na te komen. Ondanks herhaalde oproepen in de pers en van fans, en zelfs van Hageman zelf, heeft McGregor geen financiële bijdrage geleverd, afgezien van het delen van een oproep tot financiële steun.

Reacties op sociale media

Op sociale media, zoals een post van Vechtsport Info op Facebook, uiten mensen hun ongenoegen over McGregor's acties. Een opmerkelijke reactie was: "Ik weet nog wel iemand die de hulp van McGregor kan gebruiken", waarbij Robbie Hageman werd getagd. De vader van Robbie reageerde door McGregor een "grote oplichter" te noemen, verwijzend naar het niet nakomen van zijn belofte van steun.

De situatie rondom Conor McGregor's donaties en beloftes belicht de complexiteit van publieke figuren die betrokken zijn bij liefdadigheid. Terwijl zijn steun aan Curtis lovenswaardig is, roept het ook vragen op over zijn verantwoordelijkheden en beloftes aan anderen in nood.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws