Sportschool biedt MMA-vechters studiebeurs aan! UFC-sterren creëren Nieuws
Nieuws

Sportschool biedt MMA-vechters studiebeurs aan! UFC-sterren creëren

Sportschool biedt MMA-vechters studiebeurs aan! UFC-sterren creëren

Een Australische sportschool in Perth biedt een eenjarige studiebeurs aan voor een MMA talent, in een poging om de volgende Ultimate Fighting Championship (UFC)-ster in het land te creëren.

Steve Walton, eigenaar van Wolves Den Sportschool en de nationale coach van Australië voor de Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA) World MMA Championships, liet zich inspireren door een vergelijkbaar programma dat werd aangeboden bij de beroemde Tiger Muay Thai-sportschool in Phuket, Thailand. Walton lanceerde het initiatief eerder deze maand.

Trainer wil de nieuwe UFC kampioen creëren 

"We stellen ze op de proef, kijken wie de passie en drive heeft om deze trainingen door te zetten om te zien wie het potentieel heeft om te komen waar we ze nodig hebben", zegt Walton, wiens sportschool is gevestigd in Joondalup, een buitenwijk van Perth. "Na COVID worstelde iedereen echt met geld, dus het leek ons een goed idee om hier nu mee te beginnen."

Walton zal proberen de volgende grote naam in MMA te produceren, in de voetsporen tredend van UFC weltergewicht Jack Della Maddalena, winnaar van alle drie zijn gevechten in de topserie voor MMA in de wereld, vorig jaar. Walton is zelf tweevoudig Brits MMA-kampioen.

Passie voor de MMA-sport

"Wat ik tegen jongens en meisjes zeg, is dat ik niet op zoek ben naar vaardigheden op hoog niveau tijdens de try-out, ik moet de passie en drive zien en een soort vaardigheid waarop we kunnen voortbouwen. "Ik kan de vaardigheden in de sportschool aanleren en ik kan ze trainen om een stuk fitter te zijn dan ze zijn, maar we moeten weten dat ze niet zullen opgeven."

Della Maddalena trainde in een andere buitenwijk van Perth, Willetton, voordat deze een professionele atleet werd. Hij zal voor de vierde keer vechten onder de UFC-vlag op eigen bodem, bij UFC 284 in de Perth Arena op 12 februari. De gratis beurs is AUD $ 1.700 (€ 1.100) waard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws