Knappe dochter kickbokslegende doet mee aan Thaiboks realityshow Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Knappe dochter kickbokslegende doet mee aan Thaiboks realityshow

Knappe dochter kickbokslegende doet mee aan Thaiboks realityshow

Jasmine Parr, de dochter van kickboks en Muay Thai legende John Wayne Parr is gaat deelnemen in een Muay Thai realityshow The Contender Asia.

In 2007 speelde John Wayne Parr zelf in de allereerste serie van The Contender Asia. Het bevatte 16 Muay Thai-vechters. In die tijd was de sport Muay Thai zo obscuur dat het in sommige regio's 'The Contender Kickboxer' werd genoemd. Maar het hielp vechters als Parr en Yodsaenklai Fairtex, die het in de finale tegen elkaar opnemen, tot internationale sterren te maken.

Jasmine Parr volgt haar vader op

15 jaar later zou zijn dochter in een andere show deelnemen die bijna exact hetzelfde format volgt, The Challenger: Battleground. De show zou worden opgenomen in Langkawi en de finale zou plaatsvinden in Kuala Lumpur op 10 november. Die gevechten lijken nooit te hebben plaatsgevonden.

Lang voordat ONE Championship Singapore veranderde in een wereldwijd knooppunt voor vechtsporten, werd The Contender Asia daar gefilmd. Het werd opgepikt door Fox in Australië, ITV in het VK en NBC in de VS. De commentator was Michael Schiavello, die later de stem van ONE Championship zou worden. Singapore vertegenwoordigde Zig Zach, die destijds misschien wel de enige Muay Thai-vechter in het land was.

Fans zullen er naar uit kijken

Binnen vijf jaar zou Evolve MMA zich vestigen als een van de beste sportscholen in de regio en uiteindelijk trainingsfaciliteiten openen in heel Singapore. Tegenwoordig weet iedereen in Singapore wat Muay Thai is met ONE Championship die regelmatig de beste vechters in de sport uitnodigt om deel te nemen aan het Singapore Indoor Stadium.

Maar toen was de sport compleet nieuw en John Wayne Parr en zijn collega-castleden waren ambassadeurs en pioniers. Zijn dochter zou in zijn voetsporen kunnen treden, hoewel de locatie is verplaatst van Singapore naar Maleisië. Fans van de originele Contender Asia Series zullen uitkijken naar het zien van de dochter van John Wayne Parr in de opvolger van de show, die ergens dit jaar zou moeten worden uitgezonden.

3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws