Topkickbokser Tarik Khbabez vecht tegen Kristaps Zile op Glory 84 Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Topkickbokser Tarik Khbabez vecht tegen Kristaps Zile op Glory 84

Topkickbokser Tarik Khbabez vecht tegen Kristaps Zile op Glory 84

Tarik Khbabez staat op 11 maart geboekt voor een gevecht tegen Glory debutant Kristaps Zile tijdens Glory 84 in Rotterdam.

Glory kickboxing meldde onze redactie vandaag dat Tarik Khbabez het op zal nemen tegen de uit Letland afkomstige Kristaps Zile. De Letlander tekende afgelopen week een contract bij de kickboks organisatie. Voor de fans behoeft Khbabez geen introductie die het in oktober 2022 opnam tegen Glory Kampioen Rico Verheven maar verloor. Khbabez vocht de wedstrijd tegen Verhoeven met een zwaar geblesseerde hand.

Khbabez was gepland om te vechten tegen de de toen nog als nummer 6 gerangschikte Glory-zwaargewicht Antonio Plazibat bij Glory 78: Arnhem. Het paar was oorspronkelijk gepland om te vechten bij GLORY 77, voordat Plazibat zich terugtrok vanwege blessures opgelopen tijdens de training. Khbabez was geboekt voor de Glory Light Heavyweight-kampioen Artem Vakhitov in een catchweight-gevecht zonder titel op Glory 80 op 19 maart 2022. Vakhitov trok zich op 12 maart terug uit het gevecht. Khbabez vocht op 14 mei 2022 een rematch met Antonio Plazibat in de Glory 80 Studio maar verloor.

Tarik Khbabez treft Kristaps Zile in Rotterdam

Khbabez stond tegenover Sergej Maslobojev voor het vacante Glory Light Heavyweight Championship op Glory: Collision 4 op 8 oktober 2022. Hij verloor het gevecht bij split decision. Nu zal de topvechter dus een terugkeer maken naar de ring. "Het is een goede vechter, je moet nooit iemand onderschatten", zegt Khbabez desgevraagd die ernaar uit kijkt weer de ring in te gaan.

"Maar zoals altijd kom ik om te knokken en zal voor de fans een goede partij neerzetten", aldus Khbabez. Wat Zile betreft deze neemt een pak aan ervaring mee en heeft zowel kickboks als muaythai partijen gevochten. Zo versloeg hij in november vorig jaar Michał Walczak tijdens de KOK World Series in Riga. Glory 84 zal gehouden worden in Topsport Centrum Rotterdam. Het event is live te bezoeken en te volgen voor de thuisblijvers op Videoland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws