Sportscholen open tot 8 uur 's avonds! 'Essentiële sector' Nieuws
Nieuws

Sportscholen open tot 8 uur 's avonds! 'Essentiële sector'

Sportscholen open tot 8 uur 's avonds! 'Essentiële sector'

Sportkoepel NOC*NSF en de sportbonden willen dat het demissionaire kabinet sporten tot 20.00 uur mogelijk maakt. Nu moeten sportscholen sinds zondag door de aangescherpte coronamaatregelen om 17:00 uur de deuren sluiten. Gisteren deden de gezamenlijke organisaties dan ook een oproep.

De sluiting is niet alleen een doorn in het oog van de sportschoolhouders en sporters, ook Sportkoepel NOC*NSF en de sportbonden nemen nu stelling en willen een verruiming van de openingstijden. ,,De lockdown maatregel biedt weliswaar de ruimte om overdag tussen 5.00 en 17.00 uur te sporten", aldus een verklaring van gecombineerde organisaties.

De verklaring die is ondertekend door NOC*NSF, de sportbonden, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), meld verder: ,,In de praktijk komen door het besluit dat om 17:00 uur de deuren moeten sluiten miljoenen Nederlanders stil te staan."

Sporten is essentieel

De gezamenlijke organisaties willen dat de vastgestelde tijd opgerekt wordt naar 20:00 uur. ,,Door school en werk hebben veel mensen overdag geen tijd om te sporten en de georganiseerde sport vindt bovendien plaats in de avonduren, in de vorm van trainingen en lessen. Nu deze trainingen komen te vervallen, is het ook de vraag of het verantwoord is wedstrijden in het weekeinde plaats te laten vinden."

Sporten moet onder de essentiële activiteiten worden geschaard net als winkels en supermarkten die mogen wel tot 20.00 uur openblijven. ,,Sporten en bewegen is essentieel voor een gezonde en vitale samenleving en daarom zou het kabinet dezelfde uitzondering moeten maken als voor de andere essentiële sectoren", aldus directeur Marc van den Tweel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws