'Sportscholen essentieel!' Advocate daagt overheid voor rechter Nieuws
Nieuws

'Sportscholen essentieel!' Advocate daagt overheid voor rechter

'Sportscholen essentieel!' Advocate daagt overheid voor rechter

Een bekende advocate wil de overheid en de staat uitdagen in een tweetal rechtszaken. Te beginnen met een bodemprocedure, waarin zij aan de rechter wil gaan voorleggen hoe essentieel sport is, bij het bestrijden van de coronapandemie. En hoe belangrijk het is voor de volksgezondheid.

De advocate die op verzoek voor nu anoniem wil blijven, is zelf betrokken bij de vechtsport als kickboks moeder. Zij roept sportscholen op tot eenheid om een vuist te maken tegen het huidige beleid waar sportscholen om 17:00 uur de deuren moeten sluiten. Onze redactie is gevraagd onderstaande verklaring naar buiten te brengen.

,,Door het huidige politieke klimaat is de verdeling in de samenleving groot. Iedereen staart zich blind op de verschillen en ziet daarbij de overeenkomsten over het hoofd. En de overeenkomst is- wij vinden allemaal, dat sport essentieel is", aldus de verklaring van de advocate.

Sportscholen als essentiële sector

,,Essentieel voor de lichamelijke en mentale gezondheid, essentieel bij het bestrijden van de pandemie en essentieel voor de verbinding. Met deze insteek moeten de sportscholen zich verbinden en aan de rechter vragen om de sportscholen als een essentiële sector aan te merken. "

,,Er zijn veel zaken gevoerd en ook verloren. En dat is treurig. Maar opgeven staat gelijk aan zich erbij neerleggen. En wij leggen ons niet neer bij de maatregelen van de regering, die aan de sportscholen worden opgelegd, omwille van de volksgezondheid. "

Belangrijk voor de volksgezondheid

,,Ik ben advocaat en kickboks-moeder. En ik wil de Staat uitdagen in een tweetal rechtszaken. De eerste- een bodemprocedure, waarin wij aan de rechter gaan voorleggen hoe essentieel sport is bij het bestrijden van de pandemie en hoe belangrijk het is voor de volksgezondheid. "

,,Ik wil de rechter vragen een afweging te maken tussen de winst voor de volksgezondheid door het eerder sluiten van de sportscholen en een Corona Toegangsbewijs (CTB) te eisen ten opzichte van het verlies van volksgezondheid doordat mensen niet meer kunnen sporten, met alle fysieke en mentale gevolgen van dien. "

Kort geding

,,Ik wil graag horen waarom de slijterij essentieel is en de sportschool niet. Waarom de koffieshop en McDonald’s tot 00.00 geopend zijn en de sportschool niet. Ik wil de rechter uitdagen om hardop te zeggen wat gezondheid betekent. Deze bodemprocedure zal zeker 1 à 2 jaar duren. En daarom zal, nadat deze aanhangig is gemaakt, een kort geding moeten volgen."

,,In dat kort geding zullen we de voorzieningenrechter vragen om tussentijds de laatste wijzigingen van de WPG betreffende de sportbranche op te schorten (on hold te zetten), totdat de rechter in de bodemprocedure zich heeft uitgelaten. Want als aan het einde van de rit blijkt, dat de schade aan de volksgezondheid de eventuele winst overstijgt, dan is de klok niet meer terug te draaien. "

Doe mee

,,Een dergelijke zaak is tot nu toe niet gevoerd. Ik weet dat velen de hoop hebben opgegeven. Ik weet dat velen het strijden moe zijn. Maar ik ben ervan overtuigd, dat wij niet moeten opgeven. "

,,Als de tegenstander op de knieën is, ga je voor de knock-out! Onze werkgroep, bestaande uit een aantal toegewijde sportschool eigenaren zal middels crowdfunding de kosten voor de rechtszaken bij elkaar proberen te krijgen. Het kost je dus niets. Je hoeft je alleen als eiser aan te melden, zodat we kunnen laten zien dat de achterban groot is. Sport verbindt. Laten we dat laten zien! "

,,Wat kan je doen: meld je aan als eiser bij Free Fight Group Holland t.a.v. Satisch Jhamai via fightclubdenhaag@outlook.com. Je wordt dan via een mailinglist op de hoogte gehouden. Ik hoop dat je meedoet! Want sporten IS essentieel en het wordt tijd dat dat wordt erkend! "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws