Spong treft andere rivaal! 'Bigfoot Silva zegt af'
Home / Nieuws / Spong treft andere rivaal! ‘Bigfoot Silva zegt af’

Spong treft andere rivaal! ‘Bigfoot Silva zegt af’

Spong treft andere Sergei Kharitonov! Bigfoot Silva zegt af

Tyrone Spong treft op 28 januari Sergei Kharitonov, de Rus vervangt Antonio ‘Bigfoot’ Silva tijdens de Eagle FC 44 headliner. Khabib Nurmagomedov’s MMA-organisatie Eagle FC zal op die datum zijn allereerste Amerikaanse evenement organiseren.

Tijdens Eagle FC 44, zou Spong het oorspronkelijk opnemen tegen de Braziliaan Silva in een zwaargewicht gevecht van drie ronden. Eagle FC-functionarissen bevestigden maandag dat Silva niet langer deelneemt aan het evenement. Hij wordt vervangen door de Russische zwaargewicht Kharitonov (41), de Rus vocht in het verleden tegen Rico Verhoeven (lees verder onder video).

De Nederlands-Surinaamse Spong (36), is een ervaren vechter in meerdere vechtsporten. Zo stond hij bij Glory Kickboxing in de ring, vocht in de Japanse K-1 en stond zijn mannetje in de MMA-kooi en boksring en werd meervoudig wereldkampioen.

Ongeslagen kampioen

Kharitonov is een MMA-veteraan, met optredens in Pride Fighting Championships, DREAM, Strikeforce, M-1 en Bellator. In 2021 vocht hij twee keer in MMA en één keer in een bokswedstrijd. Nurmagomedov, stopte als ongeslagen UFC-kampioen met de MMA-sport, sindsdien is hij onder ander promotor.

Nurmagomedov zal naar verwachting morgen tijdens een persconferentie in Miami een verklaring geven over de wijziging. De Rus is sinds 2020 eigenaar van Eagle FC, voorheen bekend als Gorilla Fighting Championship. De meeste evenementen van Eagle FC vonden plaats in Rusland. Het Amerikaanse debuut vindt plaats in de FLX Arena in Miami.

Bekijk ook

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

‘Zo wil je niet winnen!’ UFC-gevecht eindigt door heftige blessure (video)

Echter had de Pool de wedstrijd niet op deze manier willen winnen.

‘Einde verhaal!’ Bokser ‘KO’ ringtouwen in gemept (video)

Het gevecht welke werd gehouden in de Topsporthal Vlaanderen kende een bruut einde.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page