Rico Verhoeven: Rijker dan ooit met winnen Glory Grand Prix? Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven: Rijker dan ooit met winnen Glory Grand Prix?

Rico Verhoeven: Rijker dan ooit met winnen Glory Grand Prix?

Aanstaande zaterdag, 9 maart, staat Rico Verhoeven in de schijnwerpers tijdens de Glory Zwaargewicht Grand Prix. Met een prijzenpot van 500.000 dollar op het spel, rijst de vraag: wat zal de kampioen uiteindelijk mee naar huis nemen?

Verhoevens weg naar de top

Rico Verhoeven, de onbetwiste kampioen binnen de kickboksorganisatie Glory, heeft zijn status als grootverdiener niet zomaar verkregen. Jarenlang heeft hij aan de top gestaan, niet alleen als vechter maar ook als ambassadeur van de sport. Zijn bijdrage heeft kickboksen breder geaccepteerd gemaakt, wat zijn positie binnen de sport alleen maar heeft versterkt.

Terwijl fans speculeren over het bedrag dat Verhoeven zal opstrijken bij winst van de Grand Prix, staat één ding vast: de 500.000 dollar prijzengeld is gegarandeerd. Maar insiders en experts suggereren dat dit slechts het begin is van wat Verhoeven kan verwachten.

De speculaties overstijgen

"Het is duidelijk dat Rico, mits hij wint, de 500.000 dollar mee naar huis neemt. Er is waarschijnlijk ook afgesproken dat hij bovenop dit bedrag een aparte gage per gevecht ontvangt," legt een insider uit. Mocht Verhoeven twee keer vechten, dan kan het totale bedrag aanzienlijk oplopen.

"Uiteindelijk kan het eindbedrag gemakkelijk de 1 miljoen dollar overstijgen. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, wordt het nog steeds als onderbetaald beschouwd in vergelijking met boksen, waar mega bedragen meer regel dan uitzondering zijn," voegt de insider toe.

De Andere Kant van de Medaille

Voor de overige vechters in de Grand Prix ziet het financiële plaatje er minder rooskleurig uit. "Afhankelijk van hun status en ranking kunnen vechters rekenen op een bedrag rond de 30.000 dollar," wordt gesuggereerd, hoewel dit niet officieel is bevestigd.

Er gaan ook geruchten dat het een 'winner takes all'-scenario zou kunnen zijn, wat betekent dat verliezers mogelijk met lege handen naar huis gaan, tenzij ze de Grand Prix winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws