Oproep bokskampioen Usyk aan Poetin: 'Stop deze oorlog!' Nieuws
Nieuws

Oproep bokskampioen Usyk aan Poetin: 'Stop deze oorlog!'

Oproep bokskampioen Usyk aan Poetin: 'Stop deze oorlog!'

Oleksandr Usyk, Oekraïne's zwaargewicht bokskampioen heeft een wanhopige smeekbede gestuurd naar Vladimir Poetin met het verzoek 'Stop deze oorlog!'.

Bokskampioen Usyk was vorige week in Sheffield, Engeland om de release van de nieuwe boksgame eSports Boxing Club te promoten. Tijdens zijn afwezigheid lanceerde de Russische president Poetin een militaire invasie in Usyk's thuisland Oekraïne. Ondanks de dreiging van Russische troepen die de hoofdstad Kiev binnenvallen, is Usyk teruggekeerd naar zijn vaderland.

Op Twitter heeft hij een krachtige boodschap aan de Russische president gestuurd. ,,Goedemorgen, mijn naam is Usyk Oleksandr. Ik wil een beroep doen op het Russische volk. Als je ons als broederlijke mensen beschouwt, laat je leger, je kinderen, niet naar ons land gaan. Stop met ons aan te vallen", zegt Usyk die zich naar verluidt bij het Oekraïense leger aangesloten heeft.

Stop deze onzin

,,Ik doe ook een beroep op president Poetin. Stop deze oorlog! Stel ons geen ultimatums en verkondig uw voorwaarden, ga gewoon aan de onderhandelingstafel zitten. We moeten praten en alles stoppen. Onze kinderen, onze moeders, onze grootmoeders en gewone mensen verstoppen zich in kelders. We zijn op ons eigen land, we doen wat we moeten doen. We beschermen onszelf!”

Oleksandr Usyk is niet de enige Oekraïense sportster die stelling neemt tegen Poetin en de Russische invasie. De legendarische boks broers Klitschko hebben de wapens opgenomen en vechten in het Oekraïense leger. Usyk versloeg in september 2021 Anthony Joshua, die hij een verbluffende nederlaag toebracht om de WBA-, IBF-, WBO- en IBO-zwaargewicht titels te claimen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws