Glory titelstrijd Vakhitov vs Tavares in gevaar? 'We monitoren de situatie' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory titelstrijd Vakhitov vs Tavares in gevaar? 'We monitoren de situatie'

Glory titelstrijd Vakhitov vs Tavares in gevaar? 'We monitoren de situatie'

Artem Vakhitov zal op 19 maart tijdens Glory 80 zijn titel verdedigen tegen Luis Tavares. Of de Rus een visum krijgt is nog niet bekend. De oorlog van zijn land tegen Oekraïne kan roet in het eten gooien.

Meerdere landen waaronder Engeland weigeren om Russische atleten een visum te verstrekken. Zo is het niet zeker of de Russische UFC vechter Alexander Volkov wel zal vechten op 19 maart. De Rus voert het evenement aan tijdens de terugkeer van de organisatie naar Londen. Vandaag kondigde de Britse regering aan sporters uit Rusland geen visum te verstrekken.

Glory 80 welke ook op 19 maart plaatsvindt maar dan in Hasselt, België. Heeft een langverwacht titelgevecht op de rol staan. De Rus Vakhitov tegen Nederlander Tavares. Als ook de rest van de Europese landen besluiten om sporters uit Rusland een visum te weigeren, is de kans aanwezig dat Vakhitov wellicht niet mag vechten.

Interim gevecht

Navraag van onze redactie bij Glory leert, dat de grootste kickboks organisatie ter wereld de ontwikkelingen goed in de gaten houden. ,,In principe verwachten wij nog geen problemen. Wij monitoren de situatie", aldus een woordvoerder van Glory.

Vanuit het team van Tavares is er ook een reactie: ,,Als Vakhitov niet kan en mag vechten, dan maar een interim titelgevecht, bijvoorbeeld tegen Donegi Abena. En dan in mei toch tegen Vakhitov voor de reguliere titel", aldus Luc Smits de general manager van Tavares. Het blijft dus nog even spannend met het gevecht nog maar 3 weken verwijderd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws