'Oorlog met Rusland': Bokslegende Klitschko leger Oekraïne in
Home / Nieuws / ‘Oorlog met Rusland’: Bokslegende Klitschko leger Oekraïne in

‘Oorlog met Rusland’: Bokslegende Klitschko leger Oekraïne in

'Oorlog met Rusland': Bokslegende Klitschko leger Oekraïne in

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko heeft zich aangemeld voor de territoriale strijdkrachten in Kiev. Terwijl de spanningen tussen Oekraïne en Rusland oplopen, wil de topbokser niet afwachten en klaar staan voor een eventuele oorlog.

De bokslegende Klitschko geboren in Kazachstan maar in de boksring stond onder de Oekraïense vlag, steunt broer zijn Vitali, die nu de burgemeester van Kiev is. Vitali, zelf tweevoudig WBC-zwaargewicht kampioen en bokslegende, is blij met de keuze van zijn broer.

,,Ik heb me aangemeld als reserve voor de territoriale strijdkrachten, voor de verdediging van de stad Kiev, mocht er oorlog uitbreken. Vanwege alles wat er momenteel gaande is rond Oekraïne gebeurt. De agressie van Russische kant wil ik mijn steentje bijdragen” , vertelde Klitschko aan CNBC.

Echte legende

Oudere broer Vitali blijft optimistisch dat er geen oorlog zal ontstaan met Rusland en diens leider Vladimir Poetin. Deze kan wereldwijd sancties kan verwachten als hij iets doet. Zowel Vitali als Wladimir zijn mannen van eer. Beiden hebben altijd respect gekregen tijdens hun bokscarrière door zich als heren te gedragen in de ring.

Wladimir Klitschko stond tegen grote namen in de ring zoals Tyson Fury en Anthony Joshua. In 2015 veroverde Fury de WBA (Super), IBF, WBO, IBO, en The Ring zwaargewicht titels op Klitschko. In 2017 verloor hij van Joshua verloor Klitschko in een strijd om de vacante IBF, vacant WBA (Super) and IBO zwaargewicht titels die Fury had afgestaan.

Bekijk ook

Tiener slaat bajesklant respect in! 'Niet aan mijn familie'

Tiener slaat bajesklant aan puin! ‘Niet aan mijn familie’ (video)

De jongen die naar verluidt in de bres sprong voor zijn familie

Melvin van Suijdam kroont zich tot LFL-kampioen weltergewicht na heftig gevecht

Melvin van Suijdam kroont zich tot LFL-kampioen na heftig gevecht | video

Melvin van Suijdam heeft zichzelf vanavond gekroond

Nieky Holzken 21 oktober de ring in tijdens ONE 162 tegen Islam Murtazaev

Nieky Holzken 21 oktober de ring in tijdens ONE 162

Nieky Holzken keert 21 oktober terug in de ONE Championship ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page