🎥 Oorlog in vechtsportbond land! 'Kickboks titelgevecht bijna gesneuveld' Nieuws
Nieuws

🎥 Oorlog in vechtsportbond land! 'Kickboks titelgevecht bijna gesneuveld'

🎥 Oorlog in vechtsportbond land! 'Kickboks titelgevecht bijna gesneuveld'

In China heeft WAKO afgelopen weekend een poging ondernomen om een ISKA professioneel titelgevecht te blokkeren. Het betrof de wedstrijd tussen K-1 WGP Kampioen Liu Ce uit China en Sebastian Lutaniuc uit Roemenië.

Deze actie van WAKO lijkt een poging te zijn om hun IOC-erkenning voor amateursport te gebruiken om een volledig apart en privaat bedrijf (WAKO PRO) te bevorderen. Vechtsportbond ISKA doet via social media beklag over de actie van concurrent WAKO.

Geen rekening gehouden met belangen van atleten en sport

"Het is betreurenswaardig dat er geen rekening werd gehouden met de belangen van de atleten, de promotie, de fans of de sport in het algemeen. De Chinese officials hebben echter de poging van WAKO om zich te mengen in de zaak afgewezen, en het titelgevecht vond zoals gepland plaats", meldt ISKA op haar socials.

Hoewel de industrie de prestatie van WAKO om Olympische erkenning voor amateur kickboksen te verkrijgen blijft waarderen en ondersteunen, zou onethisch en in sommige gevallen mogelijk illegaal ingrijpen in de professionele sport niet getolereerd moeten worden.

In Nederland was het ook kommer en kwel

Het incident in China werpt een schaduw op de integriteit van WAKO's handelingen in de vechtsportwereld. In ons land waren er voorheen ook uitwassen van vechtsportbonden die elkaar dwars zaten of elkaar in een kwaad daglicht zette. Vooral het elkaar aangeven bij Gemeentes was lange tijd een trend, dit leidde tot veel ellende en in sommige gevallen zelfs tot bedreigingen onderling.

De komst van de Vechtsportautoriteit stak daar een stokje voor, en recentelijk werd de lancering van een overkoepelende bond aangekondigd. Dit moet in ieder geval in Nederland zorgen voor rust.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws