Ooggetuige over massale vechtpartij op Glory 80: 'Het was afgesproken' Nieuws
Nieuws

Ooggetuige over massale vechtpartij op Glory 80: 'Het was afgesproken'

Ooggetuige over massale vechtpartij op Glory 80: 'Het was afgesproken'

Glory 80 in Hasselt, België kraag afgelopen zaterdag een gewelddadig einde, niet in de ring maar op de tribune. Vechtpartijen braken uit in wat volgens een ooggetuige afgesproken werk was.

De rellen rondom het gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek werd abrupt verstoord en afgebroken door de rellende en vechtende hooligans. Op last van de Politie moest het event direct stoppen. Een smet op de kickbokswereld die eindelijk weer in een positief daglicht stond, na jaren in het verdomhoekje te zijn gestopt.

Tot nu toe hebben veelal vechters en andere notabelen uit de vechtsport wereld gereageerd. Een ooggetuige verteld echter aan Hart van Nederland dat het duidelijk afgesproken werd is geweest om de boel te verstoren. Vincent Timisela, een echte fan zegt; ,,Eigenlijk was het een heel mooi evenement en de sfeer was goed."

Dit wil je niet meemaken

Toch sloeg de sfeer razendsnel om en sloeg de vlam in de pan. ,,Opeens begon een groepje met aftellen en trokken ze allemaal tegelijkertijd hun shirt uit. Het was afgesproken. Dat kan geen toeval zijn. Dat kan ik me niet voorstellen". Vincent filmde de rellen waarin te zien is hoe mannen met ontblote bovenlichamen stoelen gooien en met elkaar op de vuist gaan (gaat door onder video).

,,Het was gewoon echt pure paniek. Mensen gingen rennen en op plekken waar niets aan de hand was ontstond ook chaos", aldus Vincent. "Ik was in shock. Dit wil je niet meemaken." Wat de rellen voor gevolgen zullen hebben voor Glory en het kickboksen is nog niet bekend. Fans hopen dat het niet het einden van de sport betekent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws