Oekraïense MMA-kampioen vanuit oorlogsgebied: 'Ze vermoorden ons' Nieuws
Nieuws

Oekraïense MMA-kampioen vanuit oorlogsgebied: 'Ze vermoorden ons'

Oekraïense MMA-kampioen vanuit oorlogsgebied: 'Ze vermoorden ons'

Yaroslav Amosov, Bellator-kampioen weltergewicht gaf een update vanuit de Oekraïne te midden van de aanhoudende invasie door Russische troepen.

De 28-jarige ongeslagen Amosov hielp zijn familie om Oekraïne te verlaten kort nadat het conflict begon. Zelf hij keerde hij de afgelopen weken terug om het land te verdedigen.

Gisteren deelde Amosov een video vanuit Oekraïne waarin Russische berichten over de oorlog werden bekritiseerd. Ook liet hij een huis liet zien dat naar verluidt tijdens een aanval was gebombardeerd. In de clip zijn in de verte explosies te horen.

Moordenaars

,,We verdedigen ons. Russische troepen kwamen naar ons grondgebied en ze praten over het redden van het Oekraïense volk? Wie heb je in dit huis gered?", zegt Amosov. ,,En dit is nog maar een fractie ervan over. Ze laten bommen vallen op weeshuizen en huizen. Ze schieten op burgers, vermoorden ons."

“Er gebeuren vreselijke dingen. Ik begrijp die mensen niet die niet geloven wat er in ons land aan de hand is, ze kijken naar hun tv en denken dat alles hier in orde is. Ze geloven dat het Russische volk ons redt. Je redt ons niet, ik weet niet hoe de mensen van Oekraïne Rusland zullen vergeven voor wat ze ons land hebben aangedaan. En dit is nog niet eens het einde.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws