'Ngannou, verlaat de UFC voor meer geld!' Khabib geeft advies Nieuws
Nieuws

'Ngannou, verlaat de UFC voor meer geld!' Khabib geeft advies

'Ngannou, verlaat de UFC voor meer geld!' Khabib geeft advies

Francis Ngannou zoo de UFC moeten verlaten als een andere organisatie meer geld biedt zegt Khabib Nurmagomedov. De Rus heeft zijn eigen organisatie Eagle FC en en heeft zo zijn mening over de bokswens van Ngannou.

UFC-zwaargewicht kampioen Ngannou vocht voor het laatst tegen Ciryl Gane op UFC 270 in januari. De Kameroener pakte de winst maar zal tot eind dit jaar buiten actie blijven door een blessure. Ook is het contract verlopen met de UFC en is Ngannou in feite vrij om te gaan waar hij wil.

Ngannou ligt al langere tijd overhoop met UFC-baas Dana White over het feit dat de kampioen wil gaan boksen. White ligt daar voor als een loodzware kokosmat voor een dichte deur. Ngannou vindt dit niet eerlijk omdat Conor McGregor in 2017 wel een uitstapje mocht maken tegen Floyd Mayweather. De UFC verdiende hier zelf miljoenen aan.

Gewoon doen

Toch wil White de Kameroener niet toestaan te boksen onder een UFC-contract. Khabib die de UFC verliet en een eigen vecht organisatie heeft zegt Ngannou zijn knopen te tellen. Zeker nu er sprake is van een gevecht tegen bokskoning Tyson Fury in 2023. ,,Ik denk dat Ngannou bij de UFC moet blijven. Maar als hij gaat boksen en hij verdient 50 of 60 miljoen dollar, dan moet hij wel. Waarom niet?", aldus Khabib.

,,Ik weet dat Ngannou uit een heel, heel arm leven in Afrika komt. Hij had geen geld, geen huis, niets. Dus als iemand je meer geld betaalt, ga er dan heen.” Khabib, ging in 2021 met pensioen met een MMA-record van 29 gewonnen gevechten tegen nul verliezen. De Rus zou zelf een aanbod van $ 100 miljoen om tegen Mayweather te boksen afgewezen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws