Moordaanslag om geleende bokshandschoenen: 'Zij moesten dood'
Home / Nieuws / Moordaanslag om geleende bokshandschoenen: ‘Zij moesten dood’

Moordaanslag om geleende bokshandschoenen: ‘Zij moesten dood’

Moordaanslag om uitgeleende bokshandschoenen: 'Wij moesten dood'
Archief foto

Een man heeft het ouderlijk huis van een voormalige vriend in brand gestoken tijdens een geschil over bokshandschoenen. De aanslag werd op camera werd vastgelegd.

Oud-bokser Stephen Robertson, 50, stichtte de brand in het huis dat Brian Hendry deelde met zijn vrouw Nicola en hun dove zoon Ethan. Afgelopen week moest Robertson voor de Schotse rechter verschijnen voor de brandaanslag op 23 mei 2021. Het incident is groot nieuws in de Britse pers mede door de aanleiding tot de brandstichting.

Een rechter bekeek horror videobeelden van de brand die door het pand raasde terwijl het gezin sliep. Het trio slaagde er gelukkig in om te ontsnappen aan het inferno dat het huis verwoestte en een reparatierekening van £ 140.000 achterliet. Robertson pleitte schuldig bij het Hooggerechtshof in Glasgow aan de poging tot moord op Brian, 48, Nicola, 48, en Ethan, 21, door opzettelijk vuur te stichten.

Niks geleend

De zevenjarige vriendschap van de familie met Robertson “verslechterde in september 2020 als gevolg van een ruzie over geleend eigendom” een paar bokshandschoenen. Als oud-bokser had Robertson er een paar liggen die hij uitleende tijdens de lockdown aan de familie die fit wilde blijven.

Echter ontkent de familie dat Robertson zijn handschoenen uitleende maar alleen een elastiek om mee te trainen. “Stephen leende mijn zoon een thuisgymnastiek tijdens de lockdown. ,,Toen we het teruggaven, vroeg hij waar de handschoenen waren. Ik heb hem gezegd dat hij ons er nooit een heeft gegeven, maar toen zei hij dat hij er £25 voor wilde hebben. Van daaruit escaleerde het tot hij ons allemaal probeerde te vermoorden”, aldus Nicola. Volgende maand wordt Robertson veroordeeld.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page