MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker' Nieuws
Nieuws

MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker'

MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker'
MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker'

Een tijdje gelden schreven we een artikel over de 50-jarige Chico Martinez die binnenkort een MMA-partij zal draaien tegen een 34-jarige vechter. De oplettende lezer heeft gezien dat het zou gaan om een goed doel. Chico vertelde er niet meer over omdat hij niet zeker wist of het al naar buiten mocht.

Nick van ‘t Ende zocht contact met Vechtsportinfo na het lezen van het artikel en vertelde dat hij de 33-jarige MMA vechter was waarover Chico over had gesproken.

MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker'

"Chico was de laatste tegenstander van mijn zwager, Bart Huisman. Mijn zwager overleed aan de gevolgen van darmkanker en ik ben daarom met Brothers MMA begonnen. Ik probeer door mijn sport zoveel mogelijk aandacht en geld te genereren voor de Antoni van Leeuwenhoek foundation."

Goed doel

Nick van ‘t Ende is vrachtwagenchauffeur en we spraken hem telefonisch tijdens zijn rit.

Nick vertelt ons dat hij na het overlijden van zijn zwager - die voor hem ook voelde als beste vriend en broer - iets wilde doen van betekenis. Daarom koos hij er in eerste instantie voor om Alpe d'Huez te gaan fietsen. Echter moest hij naast zijn inschrijfgeld van 125 euro een bedrag bij elkaar halen van minimaal 5000 euro.

Dit gegeven stuitte Nick vreselijk tegen de borst. "Er word je opgelegd dat je 5000 euro moet regelen, daar heb ik voor bedankt. Elke euro die binnenkomt zou dankbaar in ontvangst moeten worden genomen door de organisatie, zonder een minimumbedrag."

Actie

Nick liet het er niet bij zitten en besloot alsnog iets te doen. Hij richtte Brothers MMA op en is druk bezig om via verschillende acties en kanalen geld bij elkaar te krijgen voor de Antoni van Leeuwenhoek foundation. In iets meer dan een jaar tijd heeft hij ongeveer 5000 euro binnengehaald.

Specifiek heeft Nick gekozen voor de Antoni van Leeuwenhoek foundation, omdat enerzijds zijn zwager in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is behandeld en omdat hij zeker weet dat het geld terecht komt bij onderzoek naar darmkanker.

De MMA partij tegen Chico Martinez is onderdeel van deze actie. Na de MMA partij zal een geldbedrag symbolisch worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Antoni van Leeuwenhoek foundation. Het sponsorgeld van de MMA-partij zal er ook bij worden overhandigd. "Het zijn allemaal kleine maar leuke initiatieven die langzaam een emmer vol doen druppelen. Zoals het drukken van T-shirts, een rondvaart met een van overgebleven platbodem van de Bruine Vloot etc."

MMA-wedstrijd voor goed doel: 'strijd tegen kanker'

Nick vs El Toro

De inmiddels overleden zwager Bart Huisman was een MMA pro. "Waar hij het moest hebben van zijn natuurtalent, moet ik het hebben van mijn doorzettingsvermogen en wilskracht," legt Nick uit. "De partij tegen Chico is niet bedoeld als wraak of om iets recht te zetten, ik kan heel goed opschieten met Chico. Dat is misschien wel het ludieke er aan. Toen ik met dit voorstel aankwam bij Chico, hoefde deze er niet eens over na te denken en zei meteen ja. Een echte Spanjaard met mucho corazon."

Zoals het er nu voorstaat zal de partij plaatsvinden op het evenement van Stephen Cooke van Sportschool Scorpio Gym in Almelo op de laatste zaterdag van november. "Chico is een icoon, old-school MMA-er," legt Nick uit. "Chico is voor zijn leeftijd een heel gevaarlijke jongen. Hij zorgt ervoor dat hij fit en sterk blijft en bulkt van de ervaring. Daar staat tegenover dat hij wel wat ouder is. Ik heb onwijs veel respect voor Chico en ik schat mijn kansen 50-50 in. Ik schaam me absoluut niet voor een mogelijk verlies tegen Chico maar Chico gaat het wel moeilijk krijgen met deze jonge hond," zegt Nick lachend.

Ik heb dit jaar vier wedstrijden gevochten, ik ben vrachtwagenchauffeur en ik train 10 tot 12 uur per week. Ik heb een MMA-partij op Enfusion gevochten en het gaat de goede kant op. Ik merk wel dat ik geen 20 meer ben. Ik heb na een wedstrijd sowieso meer tijd nodig om te herstellen dan toen ik 20 was. Maar wat een mooie sport. Je kunt niet dichter bij jezelf komen dan door te vechten met iemand anders.

Toeval?

"22 juni zou de verjaardag zijn van Bart Huisman. Op die datum wordt er in 2019 weer een Enfusion georganiseerd in Groningen, waar ik zal vechten tegen een jongen van Chico Martinez. Toeval?" Aldus Nick van ‘t Ende.

Een documentaire over wijlen MMA -vechter Bart Huisman is hier te bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws