MMA-legende Khabib Nurmagomedov uitgeroepen tot sport superster Nieuws
Nieuws

MMA-legende Khabib Nurmagomedov uitgeroepen tot sport superster

MMA-legende Khabib Nurmagomedov uitgeroepen tot sport superster
MMA-legende Khabib Nurmagomedov uitgeroepen tot sport superster

Khabib Nurmagomedov de bekende Mma-vechter, is door de BBC uitgeroepen tot Sports Personality's World Sport Star. Met zijn benoeming laat hij bekende namen uit andere sporten achter zich.

Bovenop een online openbare stemming versloeg Khabib Nurmagomedov de concurrentie. Zoals de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de Amerikaanse basketballer LeBron James, golfer Dustin Johnson. Ook de Franse voetballer Wendie Renard en de Ierse bokser Katie Taylor hebben het nakijken.

Top atleet

De winnaar van vorig jaar was marathonloper Eliud Kipchoge. Deze won voor de vierde keer de marathon van Londen. In oktober 2019 was hij de eerste die in minder dan twee uur een marathon liep.

De 32-jarige Khabib verdiende de benoeming onder andere doordat hij met succes zijn lichtgewicht titel drie keer verdedigde. En wordt gezien als een van de meest dominante atleten in de geschiedenis van de MMA-sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws