MMA-legende bekeert zich tot islam: 'Solidariteit met Palestina!' Nieuws
Nieuws

MMA-legende bekeert zich tot islam: 'Solidariteit met Palestina!'

MMA-legende bekeert zich tot islam: 'Solidariteit met Palestina!'

Jeff Monson de omstreden Amerikaanse MMA-vechter die eerder afstand deed van zijn Amerikaanse staatsburgerschap en zich in Rusland vestigde heeft zich bekeerd tot de islam. Dat meldt de Russische nieuwssite Vesti.kz.

De 53-jarige Monson zegt dat hij deze stap heeft gezet "als een teken van solidariteit met het Palestijnse volk". Hij voegt eraan toe dat hij al enkele jaren over deze belangrijke stap nadacht.

Solidariteit met Palestina

"Ik weet veel over deze religie en heb veel vrienden die moslim zijn", aldus Monson. "Voor mij gaat het om broederlijke en vriendschappelijke relaties tussen mensen om liefde voor elke naaste. Dat is voor mij het belangrijkste in het leven en daarom heb ik voor de islam gekozen. Ik heb er vier of vijf jaar over nagedacht."

Van Amerika naar Rusland

In 2013 verhuisde Monson naar Rusland. Vijf jaar later verkreeg hij het Russische staatsburgerschap en in 2023 deed hij afstand van zijn Amerikaanse nationaliteit. Waar hij de Russische President Vladimir Poetin steunt in de oorlog met Oekraïne.

Grote carrière in MMA

Monson heeft een lange en succesvolle carrière in MMA achter de rug. Hij vocht 87 wedstrijden onder andere bij de UFC en Pride waarvan hij er 60 won en 26 verloor. Eén gevecht eindigde in een gelijkspel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws