Mike Tyson gaat boksen tegen grote MMA-ster in Saoedi-Arabië: 'Legendarisch gevecht' Nieuws
Nieuws

Mike Tyson gaat boksen tegen grote MMA-ster in Saoedi-Arabië: 'Legendarisch gevecht'

Mike Tyson gaat boksen tegen grote MMA-ster in Saoedi-Arabië: 'Legendarisch gevecht'

Mike Tyson (57) voormalig zwaargewicht kampioen is in gesprek is om een bokswedstrijd aan te gaan tegen MMA-legende Fedor Emelianenko (47) in Saoedi-Arabië.

Deze informatie is afkomstig van MMA Pack op Instagram, die enkele uren geleden een bericht deelden over de onderhandelingen tussen beide partijen. "Mike Tyson vs. Fedor Emelianenko bokswedstrijd onderhandelingen zijn aan de gang en gepland voor later dit jaar in Saoedi-Arabië," schreef MMA Pack.

De terugkeer van twee vechtsportlegendes

Fedor Emelianenko, een 47-jarige Russische mixed martial artist, vocht voor het laatst in de Octagon in februari 2023, terwijl de 57-jarige Tyson zijn laatste verschijning in de ring had op 29 november 2020 tegen Roy Jones Jr in een demonstratiegevecht.

Emelianenko heeft een MMA-record van 41-7-1, terwijl Mike een professioneel boksrecord van 50-6-0 heeft. Na zijn verlies tegen Ryan Bader bij Bellator 290 benadrukte Emelianenko het einde van zijn carrière in MMA, maar dit betekende niet het einde van zijn carrière in de vechtsport in het algemeen, aangezien hij nu de wens heeft uitgesproken om Mike Tyson in een bokswedstrijd uit te dagen.

Een potentiële datum voor het gevecht

Emelianenko sprak over zijn interesse in een bokswedstrijd tegen Tyson tijdens een interview met Ariel Helwani op 10 augustus 2023. "MMA is klaar, 100 procent. Ik ga niet terug naar MMA. Ik wil mezelf in het boksen testen. Ik denk dat dat interessant zal zijn," zei Emelianenko. Hij voegde eraan toe dat hij de strijd tussen Tyson en Jones Jr had gezien, dus "Mike Tyson zou een interessant gevecht zijn."

Hoewel de voorgestelde datum voor het gevecht in oktober vorig jaar tijdens het Tyson Fury vs. Francis Ngannou gevecht in Saoedi-Arabië niet doorging, zou, als de geruchten waar zijn, het niet lang duren voordat er een nieuw evenement voor Tyson en Emelianenko wordt opgezet in Saoedi-Arabië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws