McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! 'Hoe kan dat?' Nieuws
Nieuws

McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! 'Hoe kan dat?'

McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! 'Hoe kan dat?'

Conor McGregor lijkt de enige actieve UFC-vechter die dit jaar niet door USADA is getest op doping. Normaliter zou dat wel moeten gebeuren, dus vragen velen zich af hoe dit kan.

Er zijn veel speculaties over het niet testen van McGregor, zo zou hij niet meer terugkeren naar de UFC. Ook wordt beweerd dat hij een aparte status heeft omdat hij een goudhaantje is voor de organisatie en men hem niet tegen de haren in wil strijken met de tests. McGregor ziet er opgepompt uit en dat versterkt de geruchten nog meer dat er iets aan de hand is.

Database bekeken

Aaron Bronsteter van TSN heeft wat gegraven in de USADA-testdatabase en ontdekte dat McGregor de enige actieve UFC-vechter is die in 2022 nog moet worden getest. "Na het hele actieve UFC-rooster te hebben vergeleken met USADA's database met testgeschiedenis van atleten, ontdekte ik dat Conor McGregor de enige actieve vechter was (afgezien van enkele atleten die na 1 augustus tekenden) die niet door USADA werd getest", zegt Bronsteter.

Zoals te zien is in de tweet van Bronsteter, heeft USADA een verklaring over de kwestie afgegeven zonder specifiek in te gaan op de McGregor-situatie. "Zodra UFC-atleten zijn ingeschreven voor het testprogramma, worden ze getest -zelfs als ze niet deelnemen - tenzij ze de UFC op de hoogte stellen van hun pensionering, hun contract wordt beëindigd of ze op een andere manier uit het programma worden verwijder", zegt USADA.

Geen commentaar

"In het geval dat een atleet terugkeert naar de UFC, moeten ze zes maanden in de USADA-testpool blijven voordat ze mogen deelnemen. Net als bij de regels van het World Anti-Doping Agency kan de UFC in uitzonderlijke omstandigheden of wanneer de strikte toepassing van die regel duidelijk oneerlijk zou zijn voor de atleet, vrijstelling verlenen van de regel van zes maanden schriftelijke opzegging."

"Maar in beide gevallen volgens de regels van de UFC , moet de atleet ten minste twee negatieve monsters verstrekken voordat hij terugkeert naar de competitie. We geven geen commentaar op de status van de testpool van een bepaalde atleet."

McGregor heeft niet meer gevochten sinds juli 2021, toen hij het tegen Dustin Poirier opnam in een trilogie gevecht. McGregor liep een gebroken scheenbeen en kuitbeen op en een TKO-verlies in de eerste ronde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws