Marokko: Waarom Badr Hari en andere sportsterren investeren in het koninkrijk Nieuws
Nieuws

Marokko: Waarom Badr Hari en andere sportsterren investeren in het koninkrijk

Marokko: Waarom Badr Hari en andere sportsterren investeren in het koninkrijk

Badr Hari samen met Marokkaanse en internationale sporters kiezen ervoor om zaken te doen in Marokko en worden zo ware ambassadeurs in het buitenland.

Marokkaans-Nederlandse kickbokser, Badr Hari, heeft er ook voor gekozen om op het koninkrijk te wedden. Vorig jaar november kondigde de man, die zijn sportcarrière in oktober 2021 leek te beëindigen maar toch weer gaat vechten via zijn Instagram-account de lancering aan van een netwerk van sportscholen genaamd "Punch" in Marokko.

"In de komende drie jaar" heeft de voormalige zwaargewicht plannen om "enkele tientallen sportscholen" te openen. Afgelopen mei verscheen het gezicht van de vechter op verschillende grote billboards in de economische hoofdstad, met de ondubbelzinnige boodschap: "I'm back."

Badr Hari is terug

"Sport heeft me alles gegeven in mijn leven, het is tijd om iets terug te geven aan de sportgemeenschap van ons geliefde land", schreef Badr in zijn aankondiging bericht. Badr Hari is toegewijd aan toegankelijke sport en wil "sportscholen creëren die voldoen aan de beste internationale normen en tegelijkertijd betaalbare abonnementskosten bieden voor iedereen".

Het doel is dat zijn project "een sterke sociale impact heeft in het hele land". Voor de abonnementsprijzen betaal je 2.990 dirham voor het zogenaamde "Fitness Pass"-aanbod en 3.990 dirham voor de "Total Pass".

Cristiano Ronaldo

Steeds meer internationaal bekende atleten zoals voetbalster Ronaldo of voormalige atleten investeren in Marokko, waarbij ze hun naam verbinden aan verschillende projecten. In het verleden investeerden atleten voornamelijk om financiële zekerheid na hun pensioen te waarborgen, maar nu zien we dat ze ook investeren in prestige en het promoten van het land.

Veel van deze investeringen zijn gericht op vastgoed, horeca of het openen van privésportscholen. Hoewel sommigen succesvol zijn geweest, zijn de meeste atleten er niet rijk van geworden na hun sportcarrière. De steun van koning Hassan II en Mohammed VI heeft bijgedragen aan de aandacht voor en faciliteiten voor deze atleten om hun projecten te realiseren.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws