Nederlands ONE FC vechtfenomeen maakt switch van MMA naar Boksen: 'April de ring in' Nieuws
Nieuws

Nederlands ONE FC vechtfenomeen maakt switch van MMA naar Boksen: 'April de ring in'

Nederlands ONE FC vechtfenomeen maakt switch van MMA naar Boksen: 'April de ring in'

Anthony Engelen een van de eerste Nederlandse vechters die zich in het verleden aansloten bij de grootste vechtsportorganisatie in Azië, ONE Championship maakt zijn opwachting in een bokswedstrijd op 21 april.

De in Indonesië woonachtige Anthony Engelen, een pionier in de Nederlandse vechtsport, heeft een opmerkelijke reis achter de rug. Hij was een van de eerste Nederlandse vechters die zich aansloot bij ONE Championship, de grootste vechtsportorganisatie in Azië. Engelen, ook bekend als 'The Archangel', maakte zijn debuut in 2015 bij ONE (Lees verder onder video).

Ondanks een verlies tegen Bruno Pucci in zijn eerste wedstrijd, wist hij zich te herpakken met een reeks overwinningen. Zijn carrière bij ONE kende echter ook tegenslagen met meerdere verliezen, wat uiteindelijk leidde tot zijn vertrek bij de organisatie.

Een nieuwe uitdaging in de ring

Na zijn tijd bij ONE Championship, zocht Engelen nieuwe uitdagingen in de vechtsportwereld. Zijn zoektocht bracht hem bij de HSS Series, een ander prominent vechtsportevenement.

In 2023 maakte hij zijn debuut bij HSS, waar hij het opnam tegen Riko Chen. Deze ervaring heeft hem voorbereid op zijn volgende grote gevecht, een bokswedstrijd die een nieuwe fase in zijn carrière markeert.

De aankomende wedstrijd: Engelen vs. Pernandes

Op 21 april staat Engelen voor een spannende uitdaging. Hij zal boksen tegen Paris Pernandes, beter bekend als “Salam Dari Binjai”, in de Indonesian Arena tijdens HSS Series 5. Dit gevecht belooft niet alleen een test te zijn van Engelen's vaardigheden in de boksring, maar ook een kans om zijn reputatie in de vechtsportwereld verder te versterken.

Terwijl Engelen zich voorbereidt op zijn aankomende wedstrijd, blijft zijn focus en toewijding aan de vechtsport onwankelbaar. Zijn reis van ONE Championship naar HSS toont zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen als vechter. Met elke wedstrijd streeft hij ernaar zijn vaardigheden te verbeteren en zijn naam als een van de toonaangevende Nederlandse vechtsportatleten te vestigen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws