Makhachev kroont zich UFC-kampioen met verslaan Oliveira op UFC 280 Nieuws
Nieuws

Makhachev kroont zich UFC-kampioen met verslaan Oliveira op UFC 280

Makhachev kroont zich UFC-kampioen met verslaan Oliveira op UFC 280

Islam Makhachev versloeg vanavond Charles Oliveira om de nieuwe UFC lichtgewicht kampioen te worden. Het gevecht tijdens UFC 280 in Abu Dhabi was een echte kraker.

Nooit eerder heeft er een UFC-gevecht plaatsgevonden tussen twee mannen met een winstreeks van 10 gevechten of hoger. Winnaar van zijn laatste 11, voormalig kampioen Oliveira (33-8, 1 NC; 21-8, 1 NC UFC) probeerde zijn oude titel terug te krijgen.

Echter was het Makhachev die een te grote drempel te zijn voor de Braziliaanse BJJ specialist. Het gevecht welke afwisselend staand en op de grond plaats vond kwam de schok in ronde 2 waar Makhachev toesloeg met een submission. Oliveira moest gedwongen aftikken.

Makhachev droeg de titel op aan de vader van UFC legende Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap die overleed aan Covid-19. Abdulmanap trainde zowel Khabib en Makhachev waarvan hij voorspelde dat deze ooit een groot kampioen zou worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws