Maffia-connecties: Bokspromotor MTK Global knock-out geslagen Nieuws
Nieuws

Maffia-connecties: Bokspromotor MTK Global knock-out geslagen

Maffia-connecties: Bokspromotor MTK Global knock-out geslagen

Bokspromotie MTK Global stopt na sancties tegen mede-oprichter en vermeende maffiabaas Daniel Kinahan. De voormalige adviseur van Tyson Fury werd onlangs door de Amerikaanse regering benoemd tot hoofd van het Kinahan-kartel.

The Sun meld vandaag dat Bokspromotiebedrijf MTK Global is gestopt nadat mede-oprichter en vermeende maffiabaas Kinahan was gesanctioneerd voor 5 miljoen door de Amerikaanse overheid. Kinahan was in 2012 medeoprichter van MTK Global, maar zou in 2017 de banden hebben verbroken.

Het kartel werd beschuldigd van het inkopen en verkopen van "grote hoeveelheden cocaïne uit Zuid-Amerika" over de hele wereld. Vandaag heeft MTK Global dat momenteel voor 200 vechters managed aangekondigd dat ze hun operaties hebben stopgezet.

Nederlandse vechters

Een verklaring luidde: "Als bedrijf hebben we te maken gehad met ongekende niveaus van oneerlijke controle en kritiek sinds de sanctie door de Amerikaanse regering van Daniel Joseph Kinahan. Het is openbaar dat de betrokkenheid van de heer Kinahan bij MTK in 2017 is gestopt. "

,,Ondanks herhaalde geruststellingen in dit verband, blijven ongegronde beschuldigingen over zijn voortdurende samenwerking met ons en onze strijders bestaan." MTK heeft ook een MMA tak waar volgens de website van de organisatie enkele Nederlandse vechters onder contract staan, waaronder Jarno Errens en Hubert Geven. Of deze haar activiteiten ook al staken is niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws