Legende Thom Harinck: 'diepgaande blik op kickboks evolutie in Nederland' Nieuws
Nieuws

Legende Thom Harinck: 'diepgaande blik op kickboks evolutie in Nederland'

Legende Thom Harinck: 'diepgaande blik op kickboks evolutie in Nederland'

Vanaf vandaag woensdag 29 november presenteert het Stadsarchief Amsterdam een unieke expositie, 'Bewaard voor de stad: Schenkingen 2021-2023', met een speciale focus op Thom Harinck, een pionier in de wereld van vechtsport.

Thom Harinck, is een van de meest gerenommeerde figuren in de vechtsport, en staat bekend om zijn ontwikkeling van de vechtstijl chakuriki, een innovatieve combinatie van boksen, karate, judo, jiujitsu en worstelen.

Harinck's bijdrage aan de vechtsport, met name kickboksen, is van onschatbare waarde. Hij was medeorganisator van het eerste kickboksgala in Nederland in 1976 en heeft sindsdien een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van deze sport.

Een schat aan vechtsportgeschiedenis

Het persoonlijke archief van Harinck, dat nu deel uitmaakt van de collectie van het Stadsarchief Amsterdam, biedt een diepgaande blik op de evolutie van kickboksen in Nederland.

Dit archief bevat niet alleen Harinck's persoonlijke aantekeningen en materialen, maar ook zeldzame documenten die de opkomst van Nederlandse wereldkampioenen zoals Peter Aerts, Badr Hari, Rico Verhoeven, Hesdy Gerges, Lucia Rijker en Marloes Coenen documenteren.

Internationale erkenning en lokale onzichtbaarheid

Ondanks zijn immense populariteit in landen als Thailand, blijft Harinck en zijn invloed in Nederland relatief onbekend. Dit contrast onderstreept de unieke positie van Nederland in de wereld van vechtsporten en de bescheidenheid van zijn kampioenen.

De expositie, die een schat aan informatie biedt voor zowel vechtsportliefhebbers als historici, is gratis toegankelijk. Het biedt een unieke kans om de wortels en ontwikkeling van kickboksen in Nederland te verkennen, een gebied dat tot nu toe grotendeels onontgonnen is gebleven.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws